Het strand van Santa Cristina and Cala Treumal (Lloret de Mar)

Voor families die op vakantie gaan aan de Costa Brava, is het strand van Santa Cristina ideaal!

Kalm en uitkijkend over rustig ondiep water, zijn dit strand en de nabijgelegen baai van Treumal ideaal om met kinderen een dag aan het strand in Lloret de Mar door te brengen.

Een idyllische plek aan de Costa Brava

De Middellandse zee is hier kalm en niet te diep. Dat maakt dat dit strand een goede reputatie heeft bij zowel toeristen als lokale bewoners. Met 500 meter aan fijn zand is dit een van de mooiste stranden in Lloret de Mar.

Op slechts 3 km ten zuiden van Lloret de Mar, richting Blanes, is het Santa Cristina strand toegankelijk langs de Hermitage die dezelfde naam draagt, aan het eind van een smal pad dat tussen de pijnbomen kronkelt. De klif en het omringende bos beschermen het tegen de wind en golven.

Het strand van Santa Cristina in Lloret de Mar

Zonnen, een duik nemen, of op stap gaan: er is veel te doen!

Het is minder druk dan de andere stranden van de Costa Brava, maar van tijd tot tijd zullen de boten met glazen bodem er wat toeristen afzetten. Er zijn verschillende faciliteiten beschikbaar voor vakantiegangers: douches, strandwachten, ligbed- en parasolverhuur en een kleine “chiringuito”. Goed om te weten voor families op vakantie.

Deze plek is ook ideaal voor diegenen die alles uit hun verblijf in Lloret willen halen als ze willen gaan snorkelen.

Op 24 juli mag je de maritieme processie van Santa Cristina niet missen, welke samenvalt met het Festa Major de Lloret de Mar (het jaarlijkse stadsfestival). De heilige relikwieën worden naar de hermitage gebracht in een optocht langs het strand van Santa Cristina. Eenmaal bovenaan, waar de kapel staat, is het uitzicht over de baai adembenemend.

Als  je het strand verder richting het zuiden volgt, achter het uitstekende rotsachtige gedeelte, ontdek je nog een hemels strand, dat zowel exotisch als ongerept is: Cala Treumal. Dat is een klein stukje paradijs!

Boek nu jouw accommodatie voor een vakantie met je familie.

Kies je huurvilla in Lloret de Mar!

Hoe kom je bij het strand van Santa Cristina?

– Met de auto vanuit Lloret (10 minuten), neem de hoofdweg richting Blanes en verlaat deze om richting de hermitage van Santa Cristina te gaan. Bovenaan het strand vind je een betaalde parkeergelegenheid.

– Te voet: het neemt ongeveer 40 minuten in beslag om vanuit Lloret de Mar hierheen te wandelen.