Boost je zomervakantie met 10 verschillende hot spots en een extra exclusiviteit van Javea

Zoals andere vakantiegangers kun jij ook een heerlijke vakantie tegemoet gaan in Javea

Al vele Europese vakantiegangers hebben kennisgemaakt met het charmante Javea. Met de groeiende populariteit (ook bij Scandinaviërs), zal Javea meer vakantiegangers blij maken deze zomer. Javea is een ideale zomer paradijs. Veel toeristen houden van de charmante sfeer en de grote diversiteit aan mogelijkheden die Javea biedt. Er ligt veel verborgen in de 3 gebieden van Javea: Javea Pueblo, Javea Puerto en Playa de Arenal.

Je kunt een geweldige tijd hebben op 1 van de stranden van Javea. Hier kun je relaxen en ontspannen. Of maak je zandkastelen met de kinderen. Bedenk wel naar welk strand je gaat, want het zijn niet allemaal zandstranden. Javea zou niet Javea zijn met een grote verscheidenheid aan watersportfaciliteiten. Meer spektakel beleef je in het authentieke deel van Javea, waar je tal van historische en toeristische plekken kunt onthullen. De wijde omgeving van Javea is een echte 7e hemel voor wandelaars en wandelaars die uitermate zullen genieten van de bergen en valleien.

Zoals je merkt, Javea is een geweldige plek om je zomervakantie door te brengen met tal van interessante mogelijkheden. Zoveel, dat we rollen toiletpapier vol kunnen schrijven.

Maar, dat gaan we niet doen! We besparen je graag wat tijd met een korte introductie van Javea. Daarom hebben we een speciaal 10 tips geselecteerd. Gewoon als helpende hand om je inspiratie te geven voor wat je kunt doen tijdens je vakantie in Javea.

10 verbazingwekkende feiten over Javea

1. Javea Pueblo, de oude stad van Javea

Het is niet de eerste plaats waar je naar toe zal gaan, maar een beetje landinwaarts is een interessante deel van Javea om te ontdekken. Het oude historische deel van Javea heeft een bijzondere authentieke charme. Stel je voor dat je dwaalt door het doolhof van smalle straatjes met aan je linkerzijde witgekalkte huizen die je aanstaren. Wanneer je besluit om je expeditie voort te zetten, worden je ogen na een paar meter verder wandelen in de ban genomen door de huizen die versierd zijn met smeedijzeren hekwerken en lateien.

Je voelt dat er niet veel veranderd sinds de toeristische invasie. Zeker als je begint met het wandeltocht door de zeer smalle hoofdstraat Calle Mayor, vlakbij de historische wijk ‘Plaza de Iglesia’. In dit gebied maak je kennis met de rijkdom van de middeleeuwse geschiedenis van Javea. En de fijnproevers zullen intens genieten in de overdekte markt in het middeleeuwse gebouw Mercado Municipal.

Dag of nacht, het is een avontuur om het dagelijkse leven van Javea mee te maken. Met kunstgalerijen, leuke winkeltjes, overheerlijke restaurants en een café op bijna elke hoek van de straat zul je je optimaal vermaken. Locals en toeristen komen graag naar de oude stad op donderdag ochtend, vanwege de wekelijkse straatmarkt op het plein Plaza de la Constitucion en in de straten er omheen.

2. De olifantberg nabij Javea: El Macizo del Montgo

Het natuurpark El Macizo del Montgo ligt in een bergachtig gebied van de ‘Gibraltar Arc’. Vanuit de verte zie je de berg in de vorm van een olifant met zijn slurf in de lucht. Wat minder goed te zien is vanuit de verte is de verborgen unieke flora en fauna.

Het is 1 van de mooiste plekken die je kunt bezoeken tijdens je vakantie in Javea. Je hebt een prachtig uitzicht over de kust langs de Middellandse Zee. Wanneer je de wandelroutes volgt kom je langs tal van prachtige schoonheden. Je kunt naar de 11 windmolens lopen en naar het uitkijkpunt Cap de San Antoni, de Santuari Mare de Deu dels Angeles, Torre Gerro, de grot Cova Tallada, het balkon van Montgo (Balcón Montgo), en je kunt door naar het hoogste punt ( Cim Montgo). Al met al: fenomenaal!

3. Chiringuitos op de stranden van Javea

De meeste beroemde simplistische houten paviljoenen uit de hippie 60′ hebben ruimte gemaakt voor luxe Ibiza-stijl strandtenten. Er komen steeds meer zogenaamde chiringuitos op de stranden van Javea.

Waan je in de lounge wereld. Kun je je voorstellen dat je chillt op een luxe lounge en dat geniet van een heerlijke fruitcocktail? Geweldig hè? Terwijl je het zand rond je voeten voelt en een prachtig uitzicht voor je hebt.

Montgo di Bongo en Chiringuito Moskito zijn 2 van de vele favoriete ‘chiringuitos’ van Javea bezoekers. Sommigen gaan voor een heerlijke trendy cocktail, terwijl een ander enthousiast aan de tapas begint en een ander is onder de indruk van de droomachtige sfeer met het vleugje romantiek.

4. Javea Puerto (de haven van Javea)

In tegenstelling tot vele andere vakantieoorden is de traditionele vissershaven met afgemeerde jachten van Javea bewaard gebleven. Ondanks innovaties en een duidelijk zichtbare toename van toerisme, blijf je de authentieke Spaanse sfeer proeven.

De mooie promenade heeft om de paar meter een restaurant, gezellige bars en uitnodigende terrassen. Het spectaculaire uitzicht heb je natuurlijk op alle plaatsen. Dat maakt het een geweldige plek om een dagmenu (menu del día) rond een uur of 1 à 2 PM. Of geniet van 1 van de culinaire hoogstandjes in de namiddag met een glas cava.

5. Mini cruise van Javea naar Denia

Zonder een file en met puur natuur airconditioning ga je een uitstekend dagje uit tegemoet! In de ochtend kun je genieten van een heerlijk ontbijt in de haven van Javea onder de opgaande zon. Gevolgd door je exclusieve boottocht op het dek. Je hebt een uitstekende panoramisch uitzicht over de kustlijn, terwijl je ontspannen zit met een licht briesje om je heen.

De speciale kerk springt er helemaal voor je uit vanaf de top van de berg van het dorp Altea. Na ongeveer 7 kilometer over het water te hebben gevaren kom je aan in de fascinerende oude stad Denia. Een authentiek typisch Spaans dorp met het kasteel van Denia als voornaamste attractie. De 3 torens en het archeologisch museum tonen je meer over de geschiedenis van Denia. Daarnaast zijn de uitzichten adembenemend!

6. Het 2 uitkijkpunten, het begin- en het eindpunt van Javea

Javea ligt temidden van de uitkijkpunten Cap de San Antoni en Cap de la Nao (in het Valenciaans Cap de la Nau), met de Middellandse Zee aan de voorzijde en het binnenland in de rug.

Op Cap de San Antoni geniet je natuurlijk van het adembenemende uitzicht. Maar er is meer. Je kunt de kustpad verkennen via de gemarkeerde wandelpaden. Op deze manier kun je een bezoek brengen aan de vuurtoren en de 11 windmolens op de top van de heuvel van Cap de San Antonio. Dit is een weergave van het bestaan van islamitische gebouwen in dit gebied in vroegere tijden. De zogenaamde PR-CV 355 route leiden je naar de Santuario de Nuestra Señora de los Angels.

Het zuidelijke deel van Javea wordt gevormd door Cap de la Nao en haar vuurtoren. In dit prachtige natuurgebied kun je je zeker een dagje vermaken. Niets zal ontbreken. En je zult zeker geen honger lijden, want net iets hoger gelegen dan de vuurtoren is een restaurant. Een beetje verder vind je het kasteel Granadella, die je herkent aan zijn ruwe steenbouw in hoefijzervorm en de 2 bronzen kanonnen.

7. De kerk La Parroquia Nuestra Señora de Loreto

Wanneer je wandelt door de straten van Javea, vergeet dan niet de rustige afgelegen plekjes. Want je zou anders een fascinerend hoogtepunt missen, zoals de kerk La Parroquia Nuestra Señora de Loreto bij de haven van Javea.

Deze indrukwekkende kerk is gebouwd ter ere van de plaatselijke vissers van Javea die een bootcrash hebben overleefd. Het is ongelooflijk moeilijk voor te stellen dat deze modern gestijlde kerk is gebouwd in 1967. Maar met een goede kritische blik merk je het architectonische wonder van de rompachtige vorm van een schip.

Binnen zal dit ware historische mirakel je nog meer verrassen met de stekelige punten rondom het dak (die de golven weergeven) en met meer details. Daarom adviseren de tal van bezoekers die de kerk van dichtbij hebben bekeken, de tijd te nemen om de echt goed doordachte architectuur te bekijken.

8. Gotic kerk Sant Bartolome in het hart van Javea

Dit gotisch kerk is het historische hartslag van Javea. Het interieur zuidelijke en westelijke muren hebben sporen van de Spaanse burgeroorlog. Je zult zien dat het fort kerksporen heeft van gaten van kogels en granaten. Maar de overblijfselen van de geschiedenis in dit gracieuze ‘Sant Bartolome’ gaan tot meer dan 7 eeuwen geleden!

Details als de hoog geplaatste ramen, de defensieve machicoulissen boven de hoofdingang en de Valenciaanse gotische architetuur zijn slechts een paar voorbeelden. Bezoekers die hebben gezien de Sant Bartolome met hun eigen ogen, vinden het een echte aanrader om een bezoek te brengen aan dit ware spektakel.

Als je daar bent, vergeet dan niet om een kijkje te nemen in derest van het hart van Javea. Op het plein zijn meer architectonische hoogtepunten, zoals het stadhuis, het gebouw van de toeristische informatie en de overdekte markt.

9. Ondara de adembenemende arena in de buurt Javea

Ondara is een klein oud stadje, ongeveer 14 km landinwaarts ten noorden van Javea. ‘Ondara’ is een zeer indrukwekkende arena in de gelijknamige dorp Ondara. Ondanks dat de arena bijna verloren is gegaan tijdens de Burgeroorlog, is de arena in Arabische stijl herbouwd in 1957.

Het architectonische niveau van ‘Ondara’ is indrukwekkend hoog. Maar het gaat niet alleen om het oog. De beroemde stierengevecht ring ‘Ondara’ is ook een historische eervolle plaats. Dit brengt ons bij het onthullen van het fascinerende detail dat de meeste grote stierenvechters in deze arena hebben gevochten.

Bezoek ‘Ondara’ en ga de beroemde stierengevecht ring binnen om de onbeschrijflijke ervaring te voelen.

10. Natural park Serra Gelada 45km van Javea

We realiseren dat het nationale park niet om de hoek van Javea ligt, maar het is zeker noemenswaardig om het natuurpark te bezoeken. Het nationale park ligt vlakbij Benidorm en wordt ook wel Sierra Helada (ijsberg) genoemd. Het heeft de naam ijsberg vanwege het koudere macro klimaat. Dit maakt het mogelijk dat de berg een uitzonderlijke flora bezit. Aan de ene kant zie je dat het bedekt is met een groot bos en aan de zijde van de Middellandse Zee zie je flora die in staat is om de zoutgrond en de schurende wind te overleven.

Dit zeer bijzondere natuurpark, tussen Benidorm en Albir, heeft tal van wandelpaden. Laat jezelf niet te snel gaan in al je enthousiasme. Optimaal kun je pas echt genieten van deze prachtige omgeving als je zorgt voor een goed paar schoenen, veel water en een goed uithoudingsvermogen.

Wil je ook meer weten over de omgeving van Javea?

Javea is echt een fascinerende plek voor zowel energierijke als relaxte momenten. Voor een vakantie door jezelf, koppels, gezinnen, groepen vrienden, of met wie je ook op vakantie gaat, is Javea een geweldig vakantieparadijs. Met de TOP 10 van Javea gaven we je de ins en outs in een notendop.

Maar er is meer. De Costa Blanca staat zeer bekend als overwinteringsgebied, maar het is ook zeker zeer aantrekkelijk in de zomer. Er zijn vele interessante bezienswaardigheden, yin-yan natuurgebieden en nog veel meer voor het beleven van de vakantie van je leven. Hoe? Zoom in op Javea en de rest van de Costa Blanca.

Kies een vakantiehuis voor het krijgen van meer privacy, vrijheid en luxe

Begin je vakantie gelijk goed in Javea. Een villa met privé zwembad biedt je de privacy, de vrijheid en de luxe, zodat je eindelijk wat tijd door kunt brengen met je partner, familie, kinderen en vrienden. Ga naar de hoofdpagina van alle TOP 10s.