Het verkennen van de verborgen parels van Spanje: onvergetelijke vakantiebestemmingen

Spanje is een land met talloze adembenemende bezienswaardigheden en ervaringen. Van de bruisende straten van Madrid tot de pittoreske stranden van Barcelona, Spanje zit vol met toeristische attracties die wereldwijd bekend zijn. Echter zijn er in Spanje ook verborgen pareltjes die veel toeristen over het hoofd zien. In dit artikel zullen we enkele van deze verborgen juweeltjes van Spanje verkennen, die zorgen voor een onvergetelijke vakantiebestemming.

Cadaqués, Costa Brava

Cadaqués

Cadaqués is een charmante kustplaats gelegen in het noorden van Catalonië (Costa Brava). Deze stad is de laatste jaren steeds populairder geworden, maar het is nog steeds een verborgen juweeltje in vergelijking met andere populaire bestemmingen in Spanje. Cadaqués staat bekend om haar prachtige stranden, kristalheldere wateren en de witte huizen die de straten sieren. Deze stad is ook beroemd om het feit dat Salvador Dali, de wereldberoemde kunstenaar, hier heeft gewoond. Als je een kunstliefhebber bent, dan mag je het Salvador Dali Huis-Museum niet missen, dat een must-see attractie is.

Ronda

Ronda is een stad gelegen in de provincie Malaga. Deze stad staat bekend om haar adembenemende uitzichten en de diepe kloof die de oude en nieuwe stad van elkaar scheidt. De Puente Nuevo brug, die meer dan 200 jaar oud is, verbindt de twee delen van de stad met elkaar en is een bezienswaardigheid op zich. Ronda staat ook bekend om haar stierenvechttraditie en je kunt de Plaza de Toros bezoeken, één van de oudste stierenvechtringen in Spanje.

Altea

Altea is een klein stadje gelegen in de provincie Alicante. Dit stadje staat bekend om haar smalle straatjes, witte huizen en blauwe koepelkerk. Altea is een rustig stadje en de perfecte bestemming voor degenen die willen ontsnappen aan de drukte van de stad. Dit stadje is ook beroemd om haar lokale markt, die elke dinsdag wordt gehouden. Je kunt hier traditionele Spaanse souvenirs en handgemaakte ambachten vinden.

Altea, Costa Blanca

Cuenca

Cuenca is een middeleeuwse stad gelegen in de provincie Castilla La Mancha. Deze stad staat bekend om haar hangende huizen, die gebouwd zijn aan de rand van een klif. De Casas Colgadas, zoals ze in het Spaans genoemd worden, zijn een bezienswaardigheid op zich en zijn één van de meest populaire attracties in de stad geworden. Cuenca is ook beroemd om haar keuken en je kunt enkele van de traditionele gerechten proeven in de lokale restaurants.

Nationaal Park Picos de Europa

Nationaal Park Picos de Europa is een beschermd gebied gelegen in het noorden van Spanje. Dit park staat bekend om zijn prachtige landschappen, waaronder bergen, rivieren en bossen. Het park is ook de thuisbasis van een diverse reeks wilde dieren, waaronder bruine beren, wolven en adelaars. Als je een liefhebber bent van de natuur, kun je het park verkennen door te wandelen, fietsen of kajakken.

Onze vakantievilla’s in Spanje

Conclusie Spanje zit vol verborgen juweeltjes die wachten om ontdekt te worden. Van kustplaatsen tot middeleeuwse steden, er is voor elk wat wils in Spanje. Dus de volgende keer dat je een vakantie plant in Spanje, zorg er dan voor dat je enkele van deze verborgen juweeltjes toevoegt aan je reisschema voor een onvergetelijke ervaring. En als je op zoek bent naar een comfortabel en luxueus verblijf tijdens je Spaanse vakantie, overweeg dan om je eigen privévilla te boeken bij Club Villamar, waar je de schoonheid van Spanje kunt ervaren vanuit het comfort van je eigen thuis weg van huis.