Zon, Zand en Glimlachen: Waarom de Costa Dorada een gezinsvriendelijke bestemming is

Het afgelopen anderhalf jaar is uitdagend geweest voor gezinnen over de hele wereld, met lockdowns en reisbeperkingen die vakantieplannen hebben verstoord. Maar nu de wereld weer opengaat, zijn gezinnen op zoek naar veilige en leuke bestemmingen voor hun vakanties. En de Costa Dorada, gelegen aan de noordoostelijke kust van Spanje, is zo’n bestemming die perfect is voor gezinnen.

Met zijn warme weer, zandstranden en gezinsvriendelijke activiteiten biedt de Costa Dorada de ideale vakantiebestemming voor gezinnen die willen ontspannen en plezier hebben. Laten we eens kijken waarom de Costa Dorada de perfecte gezinsvriendelijke bestemming is.

Gezinsvakanties

Prachtige Stranden

De Costa Dorada herbergt enkele van de mooiste stranden van Europa. Met hun kristalheldere water en zacht gouden zand zijn de stranden van Salou, Cambrils en Tarragona perfect voor gezinnen. Het ondiepe water maakt het gemakkelijk voor kinderen om te zwemmen en te spelen, en de talloze cafés en restaurants aan het strand zorgen ervoor dat ouders kunnen ontspannen en genieten van een drankje terwijl ze een oogje houden op hun kinderen.

Naast zwemmen en spelen in het zand zijn er tal van watersporten en activiteiten beschikbaar op de stranden van de Costa Dorada. Van jetskiën en parasailen tot kajakken en paddleboarden, er is voor elk wat wils. En als je op zoek bent naar een rustiger strandervaring, zijn er tal van kleinere, afgelegen baaien en baaien om te verkennen.

Spannende Pretparken

De Costa Dorada is ook de thuisbasis van enkele van de meest opwindende pretparken in Europa. PortAventura World, gelegen in Salou, is een van de grootste pretparken in Europa en biedt een breed scala aan attracties en ritten voor alle leeftijden. Van spannende achtbanen tot rustige carrousels, er is voor elk wat wils bij PortAventura World. En als je op zoek bent naar iets meer watergerelateerd, heeft het zusterpark van het park, Costa Caribe Aquatic Park, waterglijbanen, golfslagbaden en luie rivieren.

Naast PortAventura World zijn er tal van andere pretparken en attracties op de Costa Dorada die perfect zijn voor gezinnen. Het Ferrari Land pretpark, ook gelegen in Salou, biedt een scala aan spannende attracties en ritten gebaseerd op het iconische Italiaanse sportwagenmerk. En voor degenen die geïnteresseerd zijn in wildlife, heeft het nabijgelegen Aquopolis waterpark in La Pineda dolfijnenshows, zeeleeuwoptredens en een scala aan andere zeedieren om te bewonderen.

Rijke culturele erfenis

Naast de stranden en pretparken heeft de Costa Dorada een rijke culturele erfenis die perfect is voor gezinnen die willen leren en verkennen. De stad Tarragona, een UNESCO-werelderfgoed, herbergt enkele van de meest indrukwekkende Romeinse ruïnes in Spanje. Gezinnen kunnen de oude amfitheaters, aquaducten en andere ruïnes verkennen die al eeuwen bewaard zijn gebleven. De smalle straatjes en charmante pleinen van de stad zijn ook perfect voor een ontspannen wandeling.

Naast Tarragona zijn er tal van andere culturele attracties op de Costa Dorada die perfect zijn voor gezinnen. De Modernistische Route in Reus biedt bijvoorbeeld een blik in de rijke Art Nouveau-erfenis van de stad, terwijl de Cisterciënzer Route bezoekers meeneemt op een tour van de middeleeuwse kloosters in de regio.

Heerlijke keuken

Spanje staat bekend om zijn heerlijke keuken en de Costa Dorada vormt daarop geen uitzondering. Gezinnen kunnen genieten van traditionele gerechten zoals paella, verse vis en tapas. Er zijn ook tal van restaurants die kindvriendelijke opties bieden, zoals pizza en hamburgers. En voor de zoetekauwen is de Costa Dorada de thuisbasis van enkele van de beste ijssalons van Spanje.

Naast de traditionele keuken staat de Costa Dorada ook bekend om zijn wijn en cava. De regio herbergt een aantal wijngaarden die rondleidingen en proeverijen bieden, waardoor gezinnen de kans krijgen om meer te leren over het wijnbereidingsproces en enkele lokale wijnen te proeven. En voor degenen die de voorkeur geven aan niet-alcoholische dranken, staat de regio ook bekend om zijn verfrissende en heerlijke lokale vruchtensappen.

Veilig en gezinsvriendelijk

Ten slotte is een van de belangrijkste redenen waarom de Costa Dorada zo’n geweldige gezinsvriendelijke bestemming is, vanwege de veiligheid en gezinsgerichte sfeer. Het gebied staat bekend om zijn lage criminaliteitscijfers en vriendelijke inwoners, waardoor het een veilige en gastvrije plek is voor gezinnen om te bezoeken. Er zijn ook tal van gezinsvriendelijke hotels en resorts die een scala aan voorzieningen bieden, waaronder zwembaden, kinderclubs en activiteiten voor alle leeftijden.

Bovendien heeft de Costa Dorada stappen ondernomen om de veiligheid van haar bezoekers tijdens de aanhoudende pandemie te waarborgen. Gezondheids- en veiligheidsprotocollen, waaronder maskervereisten en sociale afstandsmaatregelen, zijn in de hele regio van kracht. En met zijn buitenattracties en -activiteiten biedt de Costa Dorada een veilige en plezierige bestemming voor gezinnen die even weg willen zijn van alles.

Tot slot is de Costa Dorada de perfecte bestemming voor gezinnen, met voor elk wat wils. Van zijn prachtige stranden en spannende pretparken tot zijn rijke cultureel erfgoed en heerlijke gerechten, de Costa Dorada is een plek waar gezinnen kunnen ontspannen, plezier hebben en samen herinneringen kunnen maken. En met zijn veilige en op gezinnen gerichte sfeer is het gemakkelijk te begrijpen waarom de Costa Dorada zo’n populaire bestemming is voor gezinnen van over de hele wereld. Dus pak je koffers, pak je zonnebrandcrème en ga naar de Costa Dorada voor een vakantie die je nooit zult vergeten.

Villa Calma Blanca, Costa Dorada

Als u op zoek bent naar de ultieme gezinsvriendelijke vakantie aan de Costa Dorada, overweeg dan om een vakantievilla met privézwembad te boeken via Club Villamar. Hun brede scala aan villa’s, gelegen in enkele van de meest gewilde gebieden van de regio, biedt de perfecte thuisbasis voor de avonturen van uw gezin. U zult alle ruimte en privacy hebben die u nodig heeft om te ontspannen en tot rust te komen, terwijl u toch dicht bij alle attracties bent die de Costa Dorada te bieden heeft. Met Club Villamar kunt u er zeker van zijn dat de vakantie van uw gezin alles zal zijn wat u heeft gedroomd en nog veel meer. Waarom wachten? Boek vandaag nog uw Costa Dorada-villa bij Club Villamar en begin met aftellen tot het volgende avontuur van uw gezin!