Ontdek de verborgen juweeltjes van de Costa Brava: Jouw ultieme gids voor de beste stranden, dorpjes en keuken

Nu de wereld langzaam weer opengaat, is het tijd om je volgende vakantie te plannen. Als je op zoek bent naar een bestemming die niet te druk is en vol met verborgen juweeltjes om te ontdekken, dan moet de Costa Brava op je lijst staan. Gelegen in de noordoostelijke hoek van Spanje, is de Costa Brava een adembenemend mooie kustlijn bezaaid met charmante dorpjes, verborgen baaien en ongerepte stranden.

Platja de Fenals, Lloret de Mar

Maar waar te beginnen? Met zoveel te ontdekken kan het overweldigend zijn om een reis naar de Costa Brava te plannen. Daarom hebben we deze ultieme gids samengesteld om je te helpen de verborgen juweeltjes van de Costa Brava te ontdekken, inclusief de beste stranden, dorpen en keuken. Dus leun achterover, ontspan en laten we samen de Costa Brava verkennen.

Stranden

Als het op stranden aankomt, heeft de Costa Brava voor elk wat wils. Of je nu op zoek bent naar een rustige baai om te ontsnappen aan de drukte of een levendig strand met veel watersporten, je vindt het hier. Hier zijn enkele van onze favoriete stranden in de Costa Brava:

Cala El Crit

Net buiten het pittoreske dorpje Calella de Palafrugell ligt Cala El Crit, een kleine en afgelegen baai die perfect is voor een rustige dag aan het strand. Omringd door rotsachtige kliffen en kristalhelder water, is dit verborgen juweeltje ideaal om te snorkelen of gewoon te zonnebaden.

Platja de Castell

Als je op zoek bent naar een breed en zanderig strand, is Platja de Castell de plek om naartoe te gaan. Dit ongerepte strand wordt omringd door duinen en dennenbossen en biedt veel ruimte om te ontspannen. Het water is hier rustig en ondiep, waardoor het ideaal is voor gezinnen met jonge kinderen.

Cala Montgó

Voor een strand met wat meer actie ga je naar Cala Montgó. Dit levendige strand is populair bij zowel de lokale bevolking als toeristen en biedt een breed scala aan watersporten, waaronder kajakken, paddleboarden en windsurfen. Er zijn ook tal van restaurants en bars langs het strand, waardoor het de perfecte plek is voor een dagje uit.

Dorpen

De Costa Brava is bezaaid met charmante dorpjes die een kijkje bieden in de rijke geschiedenis en cultuur van de regio. Van middeleeuwse steden tot pittoreske vissersdorpjes, er is voor elk wat wils. Hier zijn enkele van onze favoriete dorpen om te bezoeken in de Costa Brava:

Pals

Op een heuveltop met uitzicht op het platteland ligt Pals, een prachtig bewaard middeleeuws stadje dat je het gevoel geeft terug in de tijd te reizen. De smalle straatjes zijn omzoomd met stenen huizen en oude kerken, en er zijn tal van cafés en restaurants waar je kunt ontspannen en genieten van de sfeer.

Pals, Costa Brava

Cadaqués

Cadaqués is een pittoresk vissersdorpje dat al tientallen jaren kunstenaars en schrijvers aantrekt en op een rotsachtige uitloper uitkijkt over de Middellandse Zee. De smalle straatjes zijn omzoomd met witgekalkte huizen en er zijn tal van galeries en winkels waar je een souvenir kunt kopen.

Tossa de Mar

Tossa de Mar is gelegen op een heuveltop met uitzicht op de zee en is een middeleeuws stadje dat is omgeven door oude muren en torens. De smalle straatjes zijn omzoomd met winkels en restaurants, en er zijn tal van cafés waar je van een koffie of een glas wijn kunt genieten.

Tossa de Mar, Costa Brava

Cuisine

Geen reis naar de Costa Brava is compleet zonder de lokale keuken te proeven. Van verse visgerechten tot hartige stoofschotels, het eten hier weerspiegelt de rijke geschiedenis en cultuur van de regio. Hier zijn enkele gerechten die je moet proberen als je in Costa Brava bent:

Suquet de Peix

Deze stevige visstoofpot is een essentieel onderdeel van de Catalaanse keuken. Gemaakt met verschillende soorten vis en schelpdieren, evenals aardappelen, knoflook en tomaten, wordt het vaak geserveerd met geroosterd brood ingewreven met knoflook en een saus gemaakt van amandelen, knoflook en peterselie.

Pa amb Tomàquet

Dit eenvoudige maar heerlijke gerecht is een basisgerecht in de Catalaanse keuken. Het is in wezen brood ingewreven met tomaat en besprenkeld met olijfolie en zout. Het klinkt misschien eenvoudig, maar de combinatie van smaken is een echte traktatie.

Escudella i Carn d’Olla

Deze stevige stoofschotel is een traditioneel Catalaans gerecht dat vaak tijdens de wintermaanden wordt geserveerd. Het is gemaakt met verschillende soorten vlees, waaronder varkensvlees, kip en rundvlees, evenals bonen, aardappelen en groenten. Het is een echte comfortfood dat perfect is om je op een koude dag op te warmen.

Fideuà

Als je een fan bent van paella, dan zul je fideuà geweldig vinden. Dit gerecht lijkt op paella, maar in plaats van rijst wordt het gemaakt met noedels. De noedels worden gekookt in een rijke bouillon met zeevruchten, groenten en kruiden, waardoor er een smaakvol en bevredigend gerecht ontstaat.

Onze vakantievilla’s aan de Costa Brava

Costa Brava is een echte parel van Spanje en we hopen dat deze gids je heeft geïnspireerd om een reis te plannen om alles te ontdekken wat deze regio te bieden heeft. Van afgelegen baaien tot charmante dorpjes en heerlijke gerechten, Costa Brava heeft voor elk wat wils. Dus, pak je koffers, pak je zonnebrandcrème en maak je klaar om de verborgen juweeltjes van Costa Brava te ontdekken.

Voor een nog luxere ervaring, waarom boek je dan niet een vakantievilla met privézwembad in Spanje bij Club Villamar en geniet je van de ultieme ontspanning en privacy tijdens je vakantie.