Waar kun je baden en zwemmen in Lloret de Mar?

Waar vind je een fijnere plek om te gaan zwemmen dan in een kustplaatsje? In de Middellandse Zee of in het zwembad, er zijn genoeg mogelijkheden om een duik te nemen in Lloret de Mar.

Hier zijn onze tips en aanbevelingen!

De zwembaden van Lloret de Mar

Zwemfans op vakantie in Lloret kunnen hun hart ophalen: naast de vele sublieme stranden, heeft Lloret ook veel openbare en privé zwembaden.

Naast het zwembad dat tot je beschikking is bij je vakantiehuis, kun je ook genieten van het gemeentelijk, olympisch zwembad van Lloret de Mar of het zwembad van de Olympic Sports Club. Of je nu wilt leren zwemmen, of je je techniek wilt verbeteren of fit wilt worden, en ongeacht je leeftijd, er zijn opties voor iedereen!

Ervaar het zwemmen in open zee met “vias bravas”!

De “vias bravas” (of ”vies braves” in het Catalaans, wat ”routes van dapperheid”) betekent, zijn gemarkeerde maritieme paden die langs de kust van Lloret de Mar lopen. Goed aangegeven en bewegwijzerd kun je hier wateractiviteiten uitoefenen, vooral zwemmen in de zee. Het is een kans om te sporten in een magnifiek natuurlijke setting. Het is echter belangrijk om bepaalde veiligheidsregels in acht te nemen en om een getrainde zwemmer te zijn voordat je van start gaat!

Er zijn twee “dappere routes” die de stranden van Lloret de Mar met elkaar verbinden:

– Via Fenals – Santa Cristina
Deze 1.2 km-lange route, gelegen tussen de stranden van Fenals en Santa Cristina, is ideaal voor zwemmers. Met een maximale wijdte van 200 meter kun je je gemakkelijk voortbewegen in kalme wateren, met rotsige en zanderige zeebodems. Snorkelfanaten kunnen ook van deze route genieten!

– Via Lloret – Fenals
Deze route, die iets langer is dan de vorige (1.3 km), verbindt het strand van Fenals met het grote strand van Lloret de Mar. Je kunt er langs het randje van Fenals en Cala Banys wandelen. Zwemmers en snorkelliefhebbers zullen de schoonheid van de natuurlijke omgeving zeker op prijs stellen.

Om te genieten van een privé-zwembad:

Reserveer nu jouw villa in Lloret de Mar!

Waar kun je zwemmen in een zwembad in Lloret de Mar?

1. Aqua & Sports gemeentelijk zwembad
– Adres: Avinguda del Rieral, 22, Lloret de Mar
– Tel.: +34.972.36.43.84
– Emailadres: info@aquasportslloret.cat
Website
– Geopend van maandag tot vrijdag van 07.00-22.00, op zaterdag van 08.00-21.00 en op zondag van 08.00-14.00
2. Olympic Sport Club-zwembad
– Adres: C/ Carles Riba s/n, Lloret de Mar
– Tel.: +34.972.37.24.99
– Email adres: info@olympicsportclub.com
Website