De Beste Plekken om te Bezoeken in Lloret de Mar

Wat is er tijdens je vakantie in Lloret de Mar te doen? Trek er, tussen de nachten stappen en het zonnen door, eens op uit om de rijke geschiedenis en het culturele erfgoed te ontdekken.

Hier is een korte toeristengids van de stad om je te helpen en de mooiste plekken van Lloret te laten zien!

Je komt toch niet alleen voor het strand naar Lloret?

Een rijk erfgoed, daterend van de oudheid tot de dag van vandaag

Op vakantie gaan in Lloret de Mar betekent niet dat je iedere dag aan het strand door moet brengen. Als je op zoek bent naar gezinsactiviteiten of culturele uitstapjes, dan zijn er zeer veel mogelijkheden in aanbod. Door haar strategische ligging aan de Middellandse zee, is de Costa Brava al zeer lang bewoond. Dit heeft dan ook veel aantrekkelijkheid met zich meegebracht.

Kom en ontdek Lloret en haar omgeving, vol met overblijfselen uit het verleden, dat zowel rijk als turbulent was! Kunst-, geschiedenis- en cultuurliefhebbers zullen zeker niet teleurgesteld worden!

We moeten wel vermelden dat er naast de plekken die te bezoeken zijn in Lloret de Mar, tevens hele interessante plekken buiten de stad zijn. Ja, er is zelfs natuur en er zijn schitterende wandelpaden. Zie Lloret zoals maar weinigen het zien! Om meer te weten te komen over historische en culturele excursies in Catalonië, kun je onze artikelen lezen over de “Top 10 excursies rondom Lloret”.

Haal alles uit je verblijf in Lloret de Mar door meer over het erfgoed van Catalonië te ontdekken!

Een klein stukje geschiedenis van Lloret…

– Van oudsher werd Lloret de Mar bezet door Iberische stammen. De archeologische opgravingen van Montbarbat, Puig de Castellet en Turo Rodo hebben de sporen van deze historische bezetting goed bewaard.

– In de Middeleeuwen breidde de stad zich uit richting de kust. Het kasteel van Sant Joan, wat gebouwd werd in de 11e eeuw, getuigt van deze uitbreiding en de strategische ligging van de stad aan de Middellandse Zee.

– Tijdens de 17e en 18e eeuw bloeide de stad door handel met de koloniën te drijven, ondanks de vele oorlogen. De “Indianos”, de inwoners van Lloret de Mar die vertrokken om hun geluk in Amerika te zoeken, droegen bij aan de vernieuwing van de stad toen ze eenmaal terugkeerden. De Santa Cristina Hermitage en het modernistische kerkhof zijn de overblijfselen van deze gouden eeuw.

– Aan het begin van de 20e eeuw ging de stad door met haar ontwikkeling om een badplaats aan de kust van de Costa Brava te worden, maar de Spaanse burgeroorlog bracht deze ambitie tot een vroegtijdig einde. Pas in de Jaren ’50 en ’60 van de vorige eeuw, toen het Europese toerisme op gang kwam, werd Lloret de Mar een belangrijke vakantiebestemming in Europa.

Hier zijn wat plekken die je moet bezoeken tijdens je verblijf:

Santa Clotilde Tuinen Jawel, er is natuur in Lloret de Mar. Leuk om doorheen te wandelen en om foto´s voor Insta te maken. 
Santa Cristina Hermitage
Moderne Kerkhof
Museum van de Zee
Kerk van Sant Roma
Kasteel van Sant Joan
Puig de Castellet archeologische opgraving
Sant Pere del Bosc
Open Museum van Lloret

Ben je op zoek naar een huurwoning tijdens je vakanties in Lloret de Mar?