Zon, zee en rust: Ontdek de perfecte zomervlucht in L’Estartit

Met de zinderende hitte van de zomer in aantocht, wordt ons verlangen naar een vredig uitje sterker dan ooit. Als je op zoek bent naar een bestemming die gouden stranden, kristalhelder water en een rustige sfeer combineert, zoek dan niet verder dan L’Estartit aan de Costa Brava in Spanje. Dit charmante kustplaatsje biedt een oase van ontspanning en natuurlijke schoonheid, waardoor het de perfecte zomerontsnapping is voor diegenen die verlangen naar zon, zee en rust. Ga met ons mee op ontdekkingstocht naar de geneugten van L’Estartit en ontdek waarom het dit seizoen bovenaan je reislijst zou moeten staan.

Een paradijs aan de kust:

L’Estartit is gezegend met een kilometerslange kustlijn, met enkele van de mooiste stranden in de regio. Het zachte, gouden zand nodigt je uit om je te koesteren in de warme omhelzing van de zon, terwijl het verfrissende mediterrane water je uitnodigt voor een ontspannen duik. Playa Grande, het hoofdstrand van de stad, biedt voldoende ruimte om te zonnebaden en strandactiviteiten te ondernemen. Als je de voorkeur geeft aan een meer afgelegen plek, ga dan naar de verborgen baaien en ongerepte stranden van het Montgrí Natuurpark. Of je nu liever languit op het strand ligt of spannende watersportavonturen beleeft, L’Estartit heeft het allemaal. Van snorkelen en diepzeeduiken tot kajakken en zeilen, er zijn talloze mogelijkheden om het bruisende onderwaterleven en de onderwaterwonderen van de Medes-eilanden te verkennen, die op slechts korte afstand van de kust liggen.

Majesteit van de natuur:

Naast de betoverende stranden wordt L’Estartit omarmd door de majestueuze schoonheid van de natuur. Het nabijgelegen Montgrí Natuurpark is een beschermd gebied met ruige kliffen, weelderige bossen en adembenemende wandelpaden. Trek je wandelschoenen aan en trek het park in, waar je bij elke bocht wordt beloond met ontzagwekkende vergezichten. Het panoramische uitzicht vanaf de top van de Montgrí berg is gewoonweg adembenemend en biedt een weids uitzicht over de kustlijn en het omringende platteland. Of wandel door de betoverende wetlands van de Aiguamolls de l’Empordà, een toevluchtsoord voor vogelliefhebbers en natuurliefhebbers. De natuurlijke wonderen van L’Estartit laten je versteld staan van de wereld waarin we leven.

Islas Medes

Lokale lekkernijen ontdekken:

Geen vakantie is compleet zonder te genieten van de lokale smaken en culinaire hoogstandjes, en L’Estartit stelt niet teleur. De stad is de thuisbasis van een overvloed aan charmante restaurants, tavernes en cafés aan het strand die een verrukkelijk aanbod van traditionele Catalaanse gerechten en verse zeevruchten bieden. Mis de kans niet om te smullen van verrukkelijke paella, sappige gegrilde vis en verrukkelijke tapas. De plaatselijke keuken is een feest van de mediterrane smaken, met de nadruk op verse ingrediënten en authentieke recepten. Combineer je maaltijd met een glas lokale wijn of een verfrissende sangria, en je zult echt het gevoel hebben dat je het gastronomische paradijs hebt gevonden.

Culturele juweeltjes:

Naast de natuurlijke wonderen en culinaire hoogstandjes heeft L’Estartit een rijk cultureel erfgoed dat wacht om ontdekt te worden. Het historische centrum van de stad is een doolhof van smalle straatjes, bezaaid met oude gebouwen en pittoreske pleintjes. Bezoek de 13e-eeuwse Torre de les Bruixes (Toren van de Heksen), die een panoramisch uitzicht biedt over L’Estartit en de omgeving. Dompel jezelf onder in de plaatselijke geschiedenis door een bezoek te brengen aan het Museu de la Mediterrània, waar je meer te weten komt over het maritieme erfgoed van de stad en de relatie met de zee. In de zomer komt L’Estartit tot leven met bruisende festivals en evenementen, die een kijkje bieden in de plaatselijke tradities en levendige sfeer.


L’Estartit, met zijn ongerepte stranden, natuurlijke wonderen, culinaire schatten en culturele juweeltjes, belichaamt de essentie van een perfecte zomerontsnapping. Of je nu op zoek bent naar ontspanning aan de zonovergoten kusten, avontuur onder de golven, sereniteit in de omhelzing van de natuur of een voorproefje van de plaatselijke cultuur, dit kustparadijs heeft het allemaal. Laat je betoveren door de rust die deze betoverende stad omhult en beleef een zomer als geen ander.

Villa Roxburri, l’Estartit

Maar wacht, er is meer! Om je L’Estartit ervaring naar nieuwe hoogten te tillen, stel je voor dat je terugkomt van een dag vol verkenning en avontuur in je eigen privévilla met een sprankelend zwembad, genesteld in de schilderachtige Costa Brava. Club Villamar biedt een breed scala aan luxe vakantievilla’s die voldoen aan elke behoefte en wens, zodat je verblijf niets minder dan buitengewoon wordt. Zie jezelf al relaxen aan de rand van het zwembad, nippend aan een verfrissend drankje en genietend van de mediterrane zon. Met Club Villamar kun je onvergetelijke herinneringen creëren in het comfort en de privacy van je eigen oase. Dus waarom wachten? Boek vandaag nog je droomvilla en begin aan een magische zomervakantie in L’Estartit, Costa Brava. De ultieme mix van zon, zee, rust en de perfecte villa wacht op jou!