23 Bezienswaardigheden in Lloret de Mar: De Beste Informatie vind je hier!


Bezienswaardigheden Lloret de Mar - Dona Marinera
Dona Marinera, de vissersvrouw van Lloret de Mar

Lloret de Mar staat natuurlijk al jaren bekend als het grootste uitgaansparadijs van Europa. Ieder jaar doen honderdduizenden toeristen deze prachtige badplaats dan ook aan voor de ultieme zon, zee, strand en feestvakantie. Want naast uitgaansgelegenheden is Lloret de Mar, dankzij haar prachtige ligging aan de Costa Brava en heerlijke Middellandse zee klimaat, met haar 8 prachtige stranden ook een waar paradijs voor zon- en strandaanbidders.

Wat veel mensen echter niet weten is dat Lloret de Mar ook qua cultuur en geschiedenis meer dan genoeg te bieden heeft.  In dit artikel ga ik je dan ook meenemen door de geschiedenis en 23 bezienswaardigheden in Lloret de Mar.

De Prachtige Middeleeuwse Geschiedenis van Lloret de Mar

Voordat toeristen de schoonheid van de stranden en pittoreske baaien van Lloret de Mar ontdekten, was Lloret de Mar een klein vissersdorp welke voornamelijk gedreven werd door de handel over zee. In 1778 vaardigden koning Karel III van Spanje het decreet van vrijhandel met de Amerikaanse koloniën uit. Gedurende deze periode werden er op de stranden van Lloret grote schepen gebouwd met de bestemming Amerika. Veel inwoners besloten daaropvolgend om naar Amerika te gaan, op zoek naar het grote fortuin. Deze groep wordt vandaag de dag door de inwoners van Lloret de Mar herdacht als de ‘Indianos’ of ‘Americanos’.

De geschiedenis van Lloret de Mar dateert echter nog veel verder terug dan de 18e eeuw. Zo zijn er nederzetting gevonden uit de 3e en 4e eeuw voor Christus en werd Lloret in 966 voor het eerst in de historische documenten als “Loredo” teruggevonden.  In 1001 werd Lloret Mar echter onderdeel werd van het huidige Girona. In deze tijd bestond Lloret de Mar voornamelijk uit boerenhuisjes in het binnenland, een oude Romaanse kerk Sant Romà en de toren van Sant Joan.

Dankzij de bescherming die de toren bood voor aanvallen vanaf zee trok een steeds groter deel van de bevolking na de kust. De overzeese verkoop van goederen, de visserij en de handel langs de kust van de Costa Brava, werd geleidelijk aan steeds belangrijker.

De Iberische archeologische Nederzettingen van Puig de Castellet

De geschiedenis van Lloret de Mar loopt dus, voor zover bekend, terug tot aan de 3e á 4e eeuw voor Christus. Vandaag de dag zijn er in Lloret de Mar dan ook nog altijd historische bezienswaardigheden en tradities te aanschouwen uit deze aansprekende perioden uit onze geschiedenis.

Wil jij alles weten over het mooie en historische deel van Lloret de Mar? Lees dan vooral verder om kennis te maken met de 23 prachtige bezienswaardigheden in Lloret de Mar.

1. De 2 Prachtige Kastelen van Lloret de Mar

1.1.  Castell de Sant Joan

Castell de Sant Joan is gelegen op een hoge klif tussen het hoofdstrand van Lloret de Mar en het strand van Fenals, én is een van de oudste gebouwen in Lloret de Mar. Het kasteel werd gebouwd halverwege de 13e eeuw, maar zijn befaamde toren, ter bescherming van de stad voor aanvallen vanaf zee, werd reeds gebouwd in het begin van de 11e eeuw. Het prachtige kasteel, welke in die tijd bestond uit grote kantelen, een hoge toren en kapel, had echter gedurende de eeuwen enorm te leiden onder verschillende aanvallen van zee. De genadeslag was echter een bombardement in het begin van de 19e eeuw tijdens de Derde Coalitieoorlog door Britse kanonnen.

Vanaf 1960 tot aan 1992 werden er verschillende restauraties uitgevoerd om de oude glorie van het kasteel weer enigszins in ere te herstellen. Vandaag de dag kunnen echter slechts enkele overblijfselen van het originele fort uit de 11e eeuw nog bezichtigd worden. Het paradestuk is hierbij de Toren van Eerbetoon (Homenaje in het Spaans). Wandel bergopwaarts naar de top van de heuvel en je zult beloond worden, op 60 meter hoogte, met een adembenemend, panoramisch uitzicht over de zee en de Mediterrane kustlijn.

Openingstijden:

Oktober tot mei: geopend op zaterdag, zondag en feestdagen van 10.00 tot 14.00 uur

Juni tot september: geopend van maandag tot zondag, van 10.00 tot 13.00 uur en van 17.00 tot 19.00 uur

Let op: gesloten op 25 en 26 december en op 1 en 6 januari

Toegangsprijs:

De toegangsprijs voor Castell de Sant Joan bedraagt €3 voor volwassen. Voor gepensioneerden, minderjarigen, grote families en mindervaliden geldt een gereduceerde prijs van €1,50.

1.2.  Castell d’en Plaja

Direct naast Playa de Lloret, aan het noordelijke uiteinde, vind je het pittoreske baaitje van Sa Caleta. Aan de voet van de heuvel bij Sa Caleta vind je het majestueus ogende Castell d’en Plaja. Ondanks dat dit adembenemende kasteel in Lloret de Mar eruit ziet of ze een middeleeuwse geschiedenis met zich meedraagt, begon de bouw ervan pas in 1935. Dit prachtige kasteel in Lloret de Mar is in privé eigendom waardoor het helaas niet toegankelijk is voor toeristen. Je kunt echter wel een bezoek aan het pittoreske strandje van Sa Caleta combineren met een prachtige wandeling rondom het kasteel.

Castell d’en Plaja is op historisch gebied dus geen hoogtepunt maar haar sprookjesachtige verschijning maakt dit helemaal goed. Het is immers niet voor niets dat dit prachtige kasteel prijkt op vrijwel iedere ansichtkaart en website over Lloret de Mar. Een ander leuk weetje is dat je in deze kleine baai, door een plaquette op de rotsen, een eerbetoon kunt vinden aan degenen die vertrokken naar Amerika en terugkeerden naar Lloret de Mar.

Wil je meer weten over de prachtige kastelen in Lloret de Mar, én waar je deze precies kunt vinden? Neem dan een kijkje op: Kasteel in Lloret de Mar: Ontdek de 2 kastelen van Lloret de Mar.

2. Lokale en traditionele markten

In de 10e eeuw begonnen in Lloret de Mar kooplieden met het opzetten van kraampjes in de hoofdstraten van dorpen. Deze lokale en traditionele wekelijkse markten staan ook vandaag de dag nog symbool voor de cultuur en geschiedenis van Catalonië. Lloret de Mar zet deze prachtige traditie, met haar 2 markten, dan ook nog altijd voort. Lloret de Mar heeft namelijk een grote traditionele wekelijkse markt waar je leuke souvenirtjes, kleding en gadgets kunt kopen maar ook een grote overdekte markt met verse Spaanse producten, welke 6 dagen per weer geopend is.

Zoals gezegd zijn de markten in Catalonië een prachtige, en reeds eeuwenoude, traditie. Een bezoekje aan de wekelijkse markt is dan ook niet alleen een prachtige kans om goedkoop inkopen te doen, maar ook om de inwoners en cultuur van Lloret de Mar op mooie wijze te ontdekken. Om je helemaal terug te brengen naar de oorsprong van Lloret de Mar en haar markten organiseert Lloret de Mar een jaarlijkse (in November) een middeleeuwse beurs genaamd de Fira Medieval.

Fira Medieval - Lloret
De Middeleeuwse “Fira Medieval” markt in Lloret de Mar

Wil je meer weten over Lloret de Mar en haar (speciale) markten lees dan verder bij: Markt in Lloret de Mar: Waar, Wanneer en Meer

3. Musea & historische gebouwen

Een ander prachtig stukje geschiedenis vind je natuurlijk altijd in de Musea van een stad. Zo ook in Lloret de Mar. Lloret de Mar heeft tal van prachtige historische gebouwen, waarvan een deel vandaag de dag ook dienst doet als museum, en zeker een bezoekje of bezichtiging waard zijn! (ook leuk om te doen als het regent in Lloret)

3.1 Can Font

Can Font is een prachtig historisch gebouw welke gebouwd is in de Catalaanse modernistische stijl en welke ook wel bekend staat als “Cal Conde” of “Can Piuet”. Het werd in 1877 gebouwd door meesterbouwer en Lloret-inwoner Fèlix Torras y Mataró, op verzoek van Nicolau Font i Maig. Het huis staat symbool voor de Lloretense-fortuinen die in Amerika zijn binnengehaald door de “indiados”. Sinds de bouw heeft Can Font diverse eigenaren gehad, tot het in 1981 gekocht werd door het stadsbestuur van Lloret de Mar.

Vandaag de dag dient Can Font als museum waar de prachtige sgraffiti, fresco’s en pleisterwerken op de muren en plafonds, de keramische mozaïeken, de artistieke smeedijzeren leuningen en roosters, houtwerken, glas in lood en veel meer bewonderd kunnen worden.

Toegangsprijs:

De toegangsprijs bedraagt €5 voor volwassen. Voor gepensioneerden, minderjarigen, grote families en mindervaliden geldt een gereduceerde prijs van €2,50.

3.2 Maritime Museum – Can Garriga

Can Garriga, gelegen aan de promenade van Lloret de Mar, is een van de belangrijkste ‘Indiano’-huizen in Lloret de Mar. Tweeëntwintig jaar nadat hij naar Amerika was vertrokken, slaagde Enric Garriga erin om in 1887 met een aanzienlijk fortuin naar Lloret de Mar terug te keren. Hij besloot bij terugkomst de bouw van dit prachtige huis voor zijn vrouw en zeven kinderen te laten uitvoeren. Het huis bleef tot 1981 in familiebezit, tot het door het stadsbestuur werd verworven.

Vandaag de dag is dit prominente huis, tezamen met het aangrenzende pand, de thuisbasis van het Maritiem Museum. Hier kun je alles te weten komen over de geschiedenis en connectie die Lloret de Mar heeft met de zee. Tijdens je reis door de verschillende kamers in het museum ontdek je gaande weg de geschiedenis van de stad. Zo kom je langs de tijd dat de schepen werden gebouw op het strand, maar ook dat de scheepsvaarders vertrokken voor de tabak, koffie en katoenhandel naar Amerika.  Op de begane grond zijn de originele plafonds, muren, meubels en vloeren uit de 19e eeuw bewaard gebleven.

Toegangsprijzen:

De toegangsprijs bedraagt €4 voor volwassen. Voor gepensioneerden, minderjarigen, grote families en mindervaliden geldt een gereduceerde prijs van €2.

3.3 Can Saragossa

Can Saragossa is een, op een heuvel gelegen, boerderij welke omgeven wordt door bossen en tuinen. Met name in het voorjaar, wanneer het landschap in bloei staat, is deze prachtige boerderij een plaatje om te zien. Deze boerderij is, zoals de naam al zal doen vermoeden, gebouwd door de familie Zaragoza tijdens het landelijke tijdperk van Lloret de Mar. De eerste gegevens dateren terug naar 1317. In de loop van de tijd, en met toenemende economische middelen, heeft de familie de boerderij helemaal aangepast aan haar behoeften, maar toch de authenticiteit weten te behouden.

Nadat Can Saragossa in de jaren ’50 gedurende 10 jaar heeft gediend als hotel is het in 1984, wegens haar prachtige historie, opgekost door het stadsbestuur van Lloret de Mar en omgeturnd tot musuem.

Toegangsprijzen:

De toegangsprijs bedraagt €3 voor volwassen. Voor gepensioneerden, minderjarigen, grote families en mindervaliden geldt een gereduceerde prijs van €1,50.

3.4. Ayuntamiento (het gemeentehuis van Lloret de Mar)

Je kan het Ayuntamiento, ook wel Casa de la Villa genoemd, bewonderen aan de Passeig Mossèn Jacint Verdaguer, naast de boulevard. Casa de la Villa werd gebouwd in 1872 door de architecten Marí Sureda en Félix de Azúa in een neoklassieke stijl, tijdens de ‘Indiano’-periode. Het gebouw ligt tevens naar de voormalige scheepswerf van Lloret de Mar, waar schepen werden gebouwd om de inwoners naar Amerika te vervoeren.

3.5. Museo del arte “Casa de Gatos”

Gelegen aan de centrale boulevard, niet ver van het gemeentehuis, vind je het in 2002 geopende Kattenmuseum. In het kleine privémuseum vindt je een bonte verzameling van alles wat te maken heeft met katten.  De collectie van het museum wordt voortdurend bijgewerkt met nieuwe interessante tentoonstellingen,  prachtige schilderijen en ansichtkaarten, zacht speelgoed, talloze beeldjes, huisdecoraties en sieraden. Ook voor de kinderen is dit een prachtige plek om te bezoeken

3.6. Extravagante villa’s

Zoals aangegeven zijn in de 18e eeuw veel inwoners van Lloret de Mar hun geluk in Amerika gaan beproeven. Een aantal van hen keerde naar Spanje terug met een groot verworven fortuin. Die zogenaamde “Indianos” of “Americanos” lieten bij terugkomst extravagante villa’s bouwen aan de kustlijn om zo hun nieuw verworven rijkdom te etaleren. De luxe villa’s werden opgetrokken in de typische Modernista-stijl en staan nu bekend in Lloret de Mar als “Indianos huizen”. Ben je dus bezig met een prachtige wandeling over de boulevard van Lloret de Mar, kijk dan of je deze typische huizen kunt vinden! Je herkent de gebouwen aan de ramen voorzien van glas-in-lood en de sierlijke pilaren.

4. Kerken en Kloosters

4.1. Sant Pere del Bosc

Sant_Pere_del_Bosc_de_Lloret

Op ongeveer 5 km van het centrum van Lloret de Mar, omgeven door natuur, vind je het in 2011 gerestaureerde SPA hotel en restaurant Sant Pere del Bosc.  Dit prachtige gebouw is echter van origine een Benedictijns klooster, gebouwd in de 10e eeuw en bewoond door Benedictine monniken genaamd “Sant Pere Salou”. Tijdens de Successieoorlog aan het eind van de 17de eeuw werd het klooster echter compleet verwoest door de Fransen en vertrokken de monniken naar Gerona.

De renovatiewerkzaamheden begonnen in 1789. Het gebouw veranderde voor de eerste keer van stijl: het veranderde van gotisch naar barok. Pas in de 19de eeuw kreeg het, door architect Puig i Cadafalch, het uiterlijk dat we vandaag de dag zien. In 1860 werden de kapel en de grond rondom het klooster gekocht door “Americano”, Nicolas Font i Maig. In 1904 werd naast de kapel een zuil gebouwd waarop een engel, de Àngel de Lloret (de Engel van Lloret), uitkijkt. Dit prachtige klooster is dan ook zeker een bezoekje waard, én je kunt dit ook nog eens combineren met een heerlijk diner in het restaurant van Sant Pere del Bosc

4.2. Iglesia de Sant Roma

De kerk van Sant Romà ligt echt in het centrum van Lloret de Mar, je kunt de kerk dus ook haast niet over het hoofd zien wanneer je Lloret de Mar bezoekt. De kerk heeft een prachtige, typische Catalaans gotische stijl. De opvallende buitenkant, met kleurrijke mozaïeken op de daken en torentjes in modernistische stijl, is een echte eyecatcher.

Deze indrukwekkende Catalaanse gotische kerk , is gebouwd tussen 1509 en 1522. Door de jaren heen heeft de kerk verschillende stijlengekregen: van Byzantijnse, Islamitische, Renaissancistische tot Modernistische invloeden. Zo werd bijvoorbeeld in 1916 een Modernistische stijl toegevoegd, wat je terugziet in de twee zijkapellen, de Doopkapel en het Heilig Sacrament. De Sant Romá is echt een van de meest spectaculaire kerken van de regio! De indrukwekkende koepels met fascinerend kleurenpallet zullen je versteld doen staan!

Openingstijden:

Dagelijks geopend van 09:30 tot 12:00 en van 16:00 tot 19:30

Toegangsprijzen:

Gratis

4.3. Ermita de Les Alegries

Het land waarop deze kapel werd gebouwd, werd geschonken door Lady Sicardis van Lloret de Mar, samen met een omringend gebied welke gebruik kon worden als als begraafplaats. De prachtige Romeinse klokkentoren, de fresco’s van Calandria en de eeuwenoude eikenbomen maken een bezoekje aan deze kleine kerk zeker de moeite waard.

Houd er echter rekening mee dat de kleine kapel van binnen zeer beperkt open is voor bezoekers, alleen op speciale festiviteiten aangaande de kapel. De buitenkant en omgeving is er ook al meer dan de moeite waard voor een bezoekje!

4.4. Ermita Santa Cristina

Ten zuiden van Lloret de Mar, op ongeveer 3,5 km van het centrum, vind je deze prachtige kerk, de Ermita de Santa Cristina. Santa Chistina is tevens de beschermheilige van Lloret de Mar. Aan het einde van de 13de eeuw werd deze neoklassieke kerk gebouwd en gebruikt als een hermitage. In de 19de eeuw is de Ermita de Santa Cristina volledig gerenoveerd tot de kerk zoals die nu is. Het meesterwerk van deze kerk is het buitengewone marmeren altaar, welke gemaakt is in Italië. Daarnaast zul je hier ook een interessante collectie van miniatuur schepen aantreffen.

De Santa Cristina Hermitage is gelegen in een magnifieke, natuurlijke setting met een prachtig uitzicht over zee. Jaarlijks vindt hier in juli de Ermita de Santa Cristina plaats. Een processietocht welke de vissers van het dorp tot aan de kerk leidt. Een bezoek aan de kerk Santa Cristina is ook uitstekend te combineren met een dagje aan het strand van Santa Cristina. Dit prachtige fijne zandstand, met ondiep water en een hemelse setting wordt door velen gezien als mooiste strand van Lloret de Mar!  

Openingstijden:

Geopend in Juli en Augustus van 17:00 tot 19:00

Toegangsprijs:

Gratis

4.5. Sants Metges

Deze kleine kapel behoorde tot het voormalige liefdadigheidsziekenhuis van Lloret de Mar, opgericht in 1445 door Narcís Oliveres. Bij de bouw van een nieuwe ziekenhuis werd dit bijgebouw te koop aangeboden door de gemeenteraad en op 21 juni 1881 gekocht door de kanunnik Dr. Narcís Domènech Parés, die het vervolgens aan de parochie schonk. Deze liefelijke en historische kapel zal u aangenaam verrassen!

4.6. Modernistische begraafplaats

Ben je in voor wat diversiteit? Het is misschien niet de eerste plek om te bezoeken, maar het is wel één van de indrukwekkende bezienswaardigheden van Lloret de Mar! De modernistische begraafplaats van Lloret de Mar. De begraafplaats, gebouwd op het keerpunt van de 20e eeuw, wordt ook wel de “Indianos begraafplaats” genoemd. Vandaag de dag rusten ze in rijke mausoleums in een modernistische of Barokke stijl. Deze ware kunstwerken zijn een goed voorbeeld van modernistische Catalaanse grafkunst.

Nog altijd is de begraafplaats in gebruik en geeft het je de mogelijkheid om je te laten verrassen door de prachtige sculpturen. Sculpturen die onder andere gemaakt zijn door beroemde architecturen, zoals Josep Puig i Cadafalch, Antoni Gallissà i Soque, Vincente Artigas i Albertí of Bonaventura Conill i Mobtobbio. Ook de graftombes die de Indianos lieten bouwen waren extravagant op alle manieren. De kruisen werden rijkelijk versierd met bloemen en er staan verschillende standbeelden van engelen rond de graven.

5. De Botanische Santa Clotilde tuinen

De Santa Clotilde tuinen genieten van een spectaculaire ligging op een klif met een prachtig uitzicht over de zee en de Costa Brava. Deze prachtige tuinen liggen naast het strand van Fenals en zijn bijna 100 jaar oud. Deze romantische botanische tuin wordt gezien als een van de beste historische Mediterrane tuinen van Europa. Naast het adembenemende uitzicht kun je hier genieten van fonteinen, marmeren sculpturen en exotische bomen en bloemen. De tuinen zijn ook goed te combineren met een bezoek aan het strand van Fenals.

Wellicht ook interessant om te weten dat je vanaf Lloret de Mar met een Garden Tour Bus naar verschillende tuinen in de omgeving kunt. Op deze manier kun je, naast de Santa Clotilde tuinen, ook gemakkelijk een bezoek brengen aan de botanische tuin Pinya de Rosa of de grote trots van Blanes, Mar i Murtra.

Openingstijden Santa Clotilde tuinen: 

Hoogseizoen (april-oktober) –  dagelijks geopend van 10:00 tot 20:00.

Winterseizoen (november – januari) – dagelijks geopend van 10:00 tot 17:00

Voorseizoen (februari-maart) – dagelijks geopend van 10:00 tot 18:00

Let op: gesloten op 25 en 26 december en op 1 en 6 januari

Toegangsprijzen:

De toegangsprijs voor Santa Clotilde bedraagt €5 voor volwassen. Voor gepensioneerden, minderjarigen, grote families en mindervaliden geldt een gereduceerde prijs van €2,50.

6. Ontdek de 3 Iberische archeologische Nederzettingen

6.1 Puig de Castellet Iberische ruïnes

Puig de Castellet is een oude en kleine nederzetting, met circa 6 woningen, van de eerste bewoners van Lloret de Mar. De ruïnes zijn zo’n 2300 jaar oud en liggen op 2 kilometer van het centrum van Lloret de Mar. Puig de Castellet speelde een belangrijke rol tijdens de Punische Oorlogen. De oude ruïnes werden opgegraven in 1943 en zijn van grote historische waarde. Puig de Castellet, vermoedelijk een voorpost van een groter centrum (mogelijk de nederzetting Montbarbat verder landinwaarts), is gelegen aan de noordwestelijke kant op een heuvel, 200 meter boven zeeniveau.  Je geniet hier dan ook van een panoramisch uitzicht over Lloret en Blanes.

Toegangsprijzen:

De toegangsprijs bedraagt €3 voor volwassen. Voor gepensioneerden, minderjarigen, grote families en mindervaliden geldt een gereduceerde prijs van €1,50.

6.2. Turó Rodó

De nederzetting Turó Rodó ligt het dichtst bij het stadscentrum van Lloret de Mar. Dit kleine dorp, daterend uit de 3e eeuw voor Christus, was vermoedelijk een voorloper van een grotere Iberische nederzetting die verder landinwaarts ligt: Montbarbat. Deze kleine Iberische nederzetting bevindt zich op een klein schiereilandje, op een hoogte van 40 meter, net achter het iconische Castell d’en Platja. Archeologische overblijfselen die hier werden gevonden, suggereren dat de nederzetting zowel diende als uitkijkpunt en als commercieel centrum voor handel met andere dorpen rond de Middellandse Zee.

Turó Rodó is een absolute must-see voor degenen die graag willen weten hoe de eerste bewoners van Lloret de Mar leefden, je vind hier namelijk een replica van een Iberisch huis gebouwd met authentieke methoden en materialen die de tijdsperiode weerspiegelen. Tot slot geniet je ook hier van een prachtig uitzicht over de baai van Lloret de Mar.

Toegangsprijzen:

De toegangsprijs voor Turó Rodó bedraagt €3 voor volwassen. Voor gepensioneerden, minderjarigen, grote families en mindervaliden geldt een gereduceerde prijs van €1,50.

6.3. Montbarbat

Dit is, van de drie, de grootste Iberische nederzetting (5.700 m2), op zo’n 7 kilometer van het centrum van Lloret de Mar. Montbarbat lijkt, omdat het wordt omringd door verdedigingsmuren en torens, de belangrijkste nederzetting in de regio. Sommige straten, alsook woningen en andere gebouwen (zoals winkels) uit de 3e en 4e eeuw voor Christus zijn inmiddels opgegraven. Ook zijn er hier enkele fragmenten van geïmporteerd Attisch aardewerk gevonden, wat getuigt van de aanwezigheid en invloed van de Griekse wereld in Lloret de Mar.

Let op: Deze nederzetting wordt momenteel opgegraven en is daarom niet te bezoeken!

7. Dona Marinera

Ontdek het historisch erfgoed van Lloret de Mar “Dona Marinera”. Sinds Dona Marinera in het leven is geroepen (in 1966), is ze uitgegroeid tot één van de meest iconische symbolen van Lloret de Mar. Vanaf het hoofdstrand van Lloret de Mar loop je via het kustpad, rechtsom langs de boulevard, naar Dona Marinera, de vissersvrouw van Lloret de Mar. Het vrouwelijk gevormde bronzen beeld staat parmantig op een rots, vanwaar de vissersvrouw waakt over de zee.

Het beeld wordt, vanwege haar artistieke schoonheid en uitzonderlijke kwaliteit, door velen ook wel de Venus van Lloret de Mar genoemd. Achter dit fenomenale beeld schuilt echter, zoals het behoort, ook een legende. Dat als je de voeten van de Vissersvrouw aanraakt en gelijktijdig naar de horizon kijkt, je wens uit zal komen. Het is dus zeker de moeite waard om dit eens te proberen tijdens je bezoek in Lloret de Mar!

8. Caminos de Ronda

Bezienswaardigheden Lloret de Mar - Caminos de Ronda

De Caminos de Ronda is een wandelroute langs de hele Costa Brava van maar liefst 583 km. De route, die ook bekend staat als GR-92, loopt vanaf de Franse grens tot aan de Ebro-delta. Uiteraard is het onbegonnen om tijdens je verblijf in Lloret de Mar de hele route te bewandelen, maar vanaf Lloret de Mar kun je twee mooie routes zeker proberen.

De eerste wandelroute loopt vanaf La Caleta, vanwaar je een prachtig uitzicht over de zee naar Cala Trons hebt. Je kunt van hieruit zelfs doorwandelen tot het wonderschone Tossa de Mar. De tweede deel van de Caminos de Ronda vertrekt  vanaf de zuidkant van het strand van Lloret de Mar naar het rotsachtige Cala Banys, en loopt helemaal door naar het leuke badplaatsje Blanes. Ook hier geniet je tijdens je wandeltocht van een adembenemend uitzicht.

Geniet van een echte Spaanse avond uit!

Uiteraard is ook het uitgaan en de hele bijbehorende uitgaansscene van Lloret de Mar een bezienswaardigheid op zich; met honderdduizenden lampjes in de nacht, duizenden op hun best geklede partygangers en honderden uitgaanscentra. Zelfs als je niet houdt van uitgaan kan het al een geweldige beleving zijn om op een terrasje, onder het genot van een hapje en drankje, je te verbazen over alles wat er om je heen gebeurd.

Een andere echte bezienswaardigheid qua uitgaan is natuurlijk het bijwonen van een echte flamenco show, met zang, gitaarspel, dans & authentieke klederdracht. Tijdens zon avond ervaar je niet alleen, maar voel je ook echt, de authentieke Spaanse cultuur. In het Gran Casino Costa Brava in Lloret de Mar worden dan ook regelmatig Flamenco avonden georganiseerd. Meer informatie over tickets, data en prijzen vind je hier.

Maak een onvergetelijke Citytrip naar Barcelona

Maak een heerlijke wandeling door het Park Guell van Gaudí!

Ondanks dat dit natuurlijk geen bezienswaardigheid van Lloret de Mar is, mag deze kosmopolitische stad natuurlijk niet in dit lijstje ontbreken! Op slechts een uurtje rijden van Lloret de Mar vind je namelijk de wereldstad Barcelona al. Zo kun je Barcelona op eigen houtje eenvoudig aan doen met de auto, bus of trein, maar je kunt ook mee met 1 van de vele excursies die dagelijks vertrekken van Lloret de Mar naar Barcelona.  

Combineer je vakantie in Lloret de Mar dus zeker met een bezoek aan Barcelona! Flaneer over de Ramblas, bewonder de wereldberoemde Sagrada Familia, wandel door Gaudi’s Parc Güell, breng een bezoek aan het stadion Camp Nou en ontdek nog zoveel meer dat deze stad te bieden heeft!

Wil jij meer weten over Barcelona of over de excursies die je kunt doen vanuit Lloret de Mar?! Neem dan een kijkje op:     

Dagtrip van Lloret de Mar naar Barcelona: Top 10 bezienswaardigheden!

Wil je tijdens je vakantie niet alleen dingen zien , maar ook dingen doen? Kijk dan hier voor de Activiteiten in Lloret de Mar!

Benieuwd naar de beste bezienswaardigheden in Tossa de Mar, kijk dan hier!

Recent Posts