Van Lloret de Mar naar Barcelona Dagtrip (Auto-Bus-Trein) – Top 10


Lloret de Mar naar Barcelona - panorama

Op ongeveer een uurtje rijden van Lloret de Mar ligt de wereldstad Barcelona. Tijdens je vakantie mag een prachtige excursie van Lloret de Mar naar Barcelona dan ook zeker niet op je to-do-list ontbreken. De wereldberoemde Sagrada Familia, Park Guell, de Ramblas en Campnou van FC Barcelona liggen immers allemaal binnen handbereik.

Je kunt op verschillende manieren van Lloret de Mar naar Barcelona: per bus, trein of auto! Bovendien heb je de keuze of je Barcelona geheel of eigen initiatief wilt ontdekken of dat je dit liever doet met een georganiseerde excursie. In deze blog ga ik je alles vertellen over hoe je een heerlijke dag in Barcelona kunt hebben. Maar ook hoe je van Lloret de Mar naar Barcelona kunt komen en wat je beslist gezien moet hebben!

Ontdek Barcelona met een georganiseerde excursies

De makkelijkste manier om van Lloret de Mar naar Barcelona te gaan is met een georganiseerde excursies. Je wordt hierbij in de vroege uurtjes opgepikt door een comfortabele touringcar en in ongeveer 90 minuten sta je voor je eerste grote bezienswaardigheid in Barcelona! Je krijgt hier vaak even de tijd om de attractie te bezoeken of bewonderen alvorens je in de bus doorgaat naar de volgende.

In deze dag probeert men om je zoveel mogelijk te laten zien van de hotspots van Barcelona, als de Sagrada Familia, Park Guell, de Ramblas en Campnou. De meeste touringcars sluiten daarnaast hun dag af bij Font Magica bij Plaça d’Espanya en vertrekken rond een uur of 22:00 weer naar Lloret de Mar. Zo kun je op simpele wijze de hoogtepunten van deze prachtige stad in een dag zien!

Font Magica bij Plaça d’Espanya

Welke georganiseerde excursie past bij jou?!

In Lloret de Mar heb je een overvloed aan georganiseerde excursie mogelijkheden naar Barcelona. Iedere excursie heeft dan ook zijn eigen invulling en bezienswaardigheden die worden aangedaan. Zo heb je excursies die zeer gericht zijn op het voetbalstadion CampNou en de andere meer op top-bezienswaardigheden als de Sagrada Familia en Park Guell. Krijg je bij de ene entree tickets voor de bezienswaardigheden en geeft de andere je meer ruimte om lekker rond te struinen op de Ramblas.

Kijk dus even goed welke excursie van Lloret de Mar naar Barcelona het beste aansluit bij jouw wensen, zodat je alles hebt gezien wat je ook echt wilt zien! En kom je tijd te kort, dan kun je altijd nog een tweede keer na Barcelona gaan?. Net als bijna alles in Lloret de Mar, kun je ook Barcelona relatief goedkoop bezichtigen!

Lees hier meer om meer te weten te komen waarom Lloret de Mar eigenlijk heel goedkoop is!

Van Lloret de Mar naar Barcelona op eigen initiatief

Met de auto naar Lloret de Mar - landschap onderweg#1
Van Lloret de Mar naar Barcelona met de Auto

Door de uitstekende ligging en goede verbindingen kun je vanaf Lloret de Mar Barcelona ook prima op eigen initiatief bereiken. In tegenstelling tot een georganiseerde excursie kun je zo helemaal je eigen tijden bepalen, wat je wel en niet wilt zien, maar ook hoeveel tijd je ergens wilt besteden. Uiteraard moet je in dit geval wel zelf je reis helemaal plannen en kun je niet terugvallen op een organisatie in het geval van problemen of vragen.  Je bent echter wel helemaal vrij om Barcelona te beleven precies zoals jij dat wilt. Maar hoe kom je er nu precies?

Per auto

Ben je met je eigen auto in Lloret of heb je een auto gehuurd dan is de eerste mogelijkheid om van Lloret de Mar naar Barcelona te gaan met de auto. De autorit duurt ongeveer een uurtje, dus je bent er in een mum van tijd. Belangrijk is echter wel dat je er rekening mee houdt dat je op te meeste wegen tol moet betalen (zowel voor de AP-7 als de C31 en C32). Een ander belangrijk punt is dat de wegen in en rondom Barcelona érg druk zijn en dat je zeker geen beginnend of onzekere bestuurder moet zijn om je in deze drukte te begeven.

Ga je met de auto van Lloret de Mar naar Barcelona dan is het ook een aanrader om niet opzoek te gaan naar een parkeerplaats midden in het centrum. Naast het feit dat de parkeertarieven hier nogal prijzig zijn, kan het vinden van een plaatsje in een drukke stad als Barcelona nog wel eens lastig zijn! In dit geval is het een goede optie om je auto te parkeren bij een parkeergarage bij een busstation of winkelcentrum. Dit is niet alleen een stuk rustiger maar ook veel goedkoper dan in het centrum. Van hieruit pak je bovendien snel en eenvoudig de bus of metro naar de kern van Barcelona!.

Tip: Hier vind je een overzicht van alle parkeergarages in Barcelona en de tarieven. Je kunt hier vooraf je parkeerplaatsje in Barcelona reserveren, geen stress meer om je auto te parkeren en je kunt direct beginnen aan je trip in Barcelona!

Per trein

Van Lloret de Mar naar Barcelona met de Trein

Vanuit het naastgelegen Blanes rijdt er, tussen 06:00 en 22:00, ieder half uur (tot 10:00 zelfs ieder kwartier) een trein naar Barcelona. Binnen 75 minuten sta je in Barcelona (treinstation Arc de Triomf) en kan je prachtige ontdekkingstocht beginnen. Een enkele reis naar Barcelona vanuit Blanes kost ongeveer € 6,- per persoon. Het grote voordeel van de trein is dat je niet zelf hoeft te rijden in Barcelona en eenvoudig op je bestemming aankomt. Het nadeel is echter dat je wel rekening moet houden met de laatste trein terug!

Lees hier meer over Blanes!

Tip: De treintrajecten richting Barcelona behoren tot het regionale Cercanias-netwerk van RENFE. De tarieven worden hier uitgedrukt in enkele reis-eenheden. Dit komt doordat men hier vaak met 10-rittenkaarten of maandkaarten werkt. Deze 10-rittenkaartjes zijn voordeliger dan enkele kaartjes, te gebruiken door meerdere personen en in een machine op elk station aan te schaffen.

Per bus

Wil of kun je niet met eigen vervoer naar Barcelona en behoort ook de trein niet tot de mogelijkheden, dan is het wellicht een optie om met de bus van Lloret de Mar naar Barcelona te gaan. Er zijn verschillende busaanbieders (Sarfa, Flixbus, Sagalés) die busreizen aanbieden van Lloret de Mar naar Barcelona. De tarieven variëren, afhankelijk van vertrektijd en -dag, tussen de € 5 en € 17. Ook de reistijden kunnen per aanbieder nog wel eens verschillen. Zo ben je met de snelste verbinding in ongeveer 70 minuten in Barcelona, maar kun je er ook al gauw 120 minuten overdoen!

Tip: Reserveer je busreis van Lloret de Mar naar Barcelona vooraf bij een van de bovenstaande busaanbieders, zo weet je precies wat de kosten en reistijden zijn op jouw gewenste dag!

De 10 beste bezienswaardigheden tijdens je dagtrip naar Barcelona

Geniet van een prachtig uitzicht over Barcelona vanaf Park Guell

Heb je maar één dagje om Barcelona te bezoeken en wil je in ieder geval de échte highlights van deze prachtige stad zien? Ontdek hieronder dan de 10 must-see plekken in Barcelona!

1. La Sagrada Familia

Uiteraard mag deze prachtige kerk, na ontwerp van Antoni Gaudi, niet ontbreken in deze lijst. La Sagrada Familia is wellicht Barcelona’s meest bekende en bezochte bezienswaardigheid, er komen hier jaarlijks zo’n 3 miljoen bezoekers op af. Niet alleen van buiten maar ook van binnen is deze prachtige kerk een bezoekje waard. Ga met de lift helemaal naar boven en geniet van een prachtig uitzicht over Barcelona!

Tip: in verband met lange wachttijden is het een aanrader om vooraf een skip-the-line kaartje te kopen.

2. Las Ramblas

De Rambla is een zeer bekende en populaire trekpleister voor miljoenen toeristen, een echte must-see dus! De Ramblas is ruim een kilometer lang en loopt vanaf het centrale Plaça Catalunya tot aan het Columbus monument bij de Port Vell Marina. De vele kioskjes, terrasjes, bloemenstallen en kraampjes geven je de mogelijkheid om te genieten van een heerlijke versnapering of het kopen van een leuk souvenirtje voor thuis. Onderweg kom je tevens levende beelden, sneltekenaars en mimespelers tegen.

Tip: Let hier goed op je kostbaarheden, op de Ramblas lopen veel zakkenrollers

Ontdek het bruisende hart van Barcelona, op de Ramblas .

3. Passeig de Gràcia : Casa Batlló en Casa Mila

Als je op de Passeig de Gràcia mensen voor een gebouw omhoog ziet kijken, sluit je dan aan bij de menigte en bewonder de prachtige gebouwen die deze straat rijk is. De bekendste zijn:  Casa Batlló en Casa Milà, beiden na ontwerp van Antoni Gaudi.

Casa Batlló

Casa Batlló herken je aan  het prachtige mozaïekwerk, de ronde vormen en kleurrijke voorgevel. Het huis is een ode aan de Catalaanse patroonheilige Sant Jordi (Sint Joris), die volgens de legende de regio bevrijdde van een gevaarlijke draak.

Casa Milà, ook wel La Pedrera genoemd, is een van Gaudi’s meest bekende gebouwen. Het gebouw heeft prachtige golvende lijnen en wordt gedragen door zuilen en draagbalken op een geraamte van staal en beton.  In de zomer kun je hier genieten van prachtige concerten op het dakterras.

Casa Mila

4. Het Picasso Museum

In de eclectische wijk El Born vind je het museum van de wereldberoemde Spaanse schilder Pablo Picasso. Je kunt hier meer dan 4.000 kunststukken bewonderen die allemaal dateren uit verschillende periodes van Picasso’s leven, hoewel het meeste werk wel tot zijn jonge jaren behoren.

Tip: Elke eerste zondag van de maand en elke donderdag na 18:00 uur kun je dit museum gratis bezoeken!

5. Park Guell

Park Guell, gelegen op de Carmel heuve, is een UNESCO Werelderfgoed plek en het wordt dan ook wel gezien als één van Gaudi’s meest artistieke meesterwerken. Je kunt hier genieten van een heerlijke wandeling door het park en ondertussen genieten van de prachtige kunst die Gaudi hier heeft achtergelaten.

6. Barri Gòtic

De ‘Barri Gòtic’ (de Gotische wijk) is een labyrint van smalle pittoreske straatjes en pleintjes die invloeden uit de Romeinse tijd tonen. De Romeinen kozen deze plek om een nieuwe kolonie te stichten, maar je vindt hier ook een middeleeuwse Joodse wijk (‘El Call’ in het Catalaans). De ‘Barri Gòtic’ wijk heeft een prachtige Gotische kathedraal, de ‘Capella de Santa Llúcia’, een Romeinse tempel en een arabeske moskee. De voltooiing duurde meer dan 600 jaar.

Een groot aantal historische gebouwen zijn goed bewaard gebleven en worden vandaag de dag nog steeds gebruikt. Al is het voor andere doeleinden dan in het verleden. Sommige van deze zijn bijvoorbeeld ‘Plaça de Sant Jaume’, ‘Palau de la Generalitat’ (hoofdkwartier van de Catalaanse overheid) en ‘Casa de la Ciutat’ (het stadshuis van Barcelona). De Romeinse invloed is altijd zichtbaar als je door de straten van de Barri Gòtic loopt: de Tempel van Augustus, het aquaduct en de stadsmuren.

7. Camp Nou, het Stadion van FC Barcelona

Ben je een echte voetballiefhebber dan mag een bezoekje aan Camp Nou, het stadion van FC Barcelona, natuurlijk niet ontbreken. Je kunt hier een stadion en museum tour maken, maar het is natuurlijk nog leuker om FC Barcelona daadwerkelijk in actie te zien. Kijk dan wel even eerst of er een wedstrijd plaatsvindt tijdens je bezoek en probeer vooraf een kaartje te kopen, de wedstrijden zijn namelijk erg populair.

8. De Montjuïc

Vanaf de Montjuïc geniet je van een prachtig uitzicht over Barcelona, het is dan ook niet voor niets een populaire plek om te bezoeken onder toeristen. Ook is er hier een kabelbaan die je meeneemt naar een mooi paleis (Palau Nacional) met eveneens een adembenemend uitzicht en een typisch Spaans dorpje (Poble Espanyol). Hier kun je de verschillende Spaanse architectonische stijlen bewonderen. Tot slot vind je hier nog een scala aan restaurants, cafés, bars, winkeltjes en een echte flamenco show.

9. Palau Nacional & De Font Mágica

Aan de voet van Palau Nacional, bij Plaça d’Espanya, vind je de magische fontein (De Font Mágica ). ‘s Avonds kun je hier genieten van een magische fonteinshow met muziek, water, lasers en vuurwerk. Deze show is gratis, maar bekijk van te voren wel wanneer of deze op de betreffende dag van je bezoek plaatsvindt.  Volg je vanaf de fontein de trappen omhoog dan kom je bij Palau Nacional op de Montjuïc-heuvel. Dit prachtige paleis is ronduit adembenemend, net als het uitzicht dat je vanaf het paleis geniet. Binnen dient het kasteel als museum en geniet het van een uitgebreide collectie romaanse, gotische, barok en renaissance kunst.

10. Het Barceloneta strand

Net als de prachtige stranden in Lloret de Mar is ook dit strand een prachtige plek  waar veel toeristen op af komen. Naast een verfrissende duik vind je hier ook een scala aan restaurantjes en traditionele tapasbars. In de aangrenzende chique jachthaven, Port Olímpic, kun je de prachtige boten en luxe jachten bewonderen. Dit gebied werd volledig vernieuwd voor de Olympische Spelen van 1992. 

Hier vind je meer informatie over de 8 hemelse stranden van Lloret de Mar!

Hop-on-hop-off bus

Barcelona is een echte wereldstad, wat ook wel blijkt uit haar vele bezienswaardigheden. Om al deze prachtige locaties binnen een dag te bezoeken lijkt dan ook een haast onmogelijk. Helemaal als je ook nog wat tijd wilt inruimen om even te shoppen in de eindeloze winkelstraten. De zogenaamde hop-on-hof-off bus kan dan wellicht uitkomst bieden. Deze toeristenbus rijdt de hele dag langs alle top-bezienswaardigheden en je kunt op- en uitstappen waar en wanneer je maar wilt.

Uiteraard kun je dit in Barcelona ook prima doen per metro, echter krijg je ondergronds niet zoveel mee van al het andere moois dat deze stad bovengronds te bieden heeft!

Tip:  Ben je van plan om 1 dag van Lloret de Mar naar Barcelona te gaan dan is de Barcelona City Pass wellicht iets voor jou! Voor € 80,- krijg je o.a. 20% korting op attracties, Fast-track tickets voor de Sagrada Famila & Park Guell, de Hop-on-Hop-off bus en een NL-talige audio-guide voor op je telefoon!

Wil je meer weten over de geweldige activiteiten die je kunt ondernemen in Lloret de Mar neem dan een kijkje bij:

22 activiteiten in Lloret de Mar die je niet mag missen!

Ook Lloret de Mar zelf heeft prachtige bezienswaardigheden die zeker een bezoekje waard zijn! Wil jij weten welke? Lees dan hier verder:

Ontdek de 23 bezienswaardigheden van Lloret de Mar

Recent Posts