17 Spaanse Costa’s en aan welke kust ligt Lloret de Mar?


hoogtepunten van Lloret de Mar
Het strand van Santa Cristina in Lloret de Mar

De Spaanse kust is bijna 5000 kilometer lang en onderverdeeld in 17 prachtige Costa’s. 13 hiervan liggen aan de Spaanse oost- en zuidkust, aan de Middellandse Zee en de Atlantische Oceaan, en 4 aan de noordkust aan de Golf van Biskaje en de en de Atlantische Oceaan. Het bijzondere is dat iedere Spaanse Costa anders is, met zijn eigen natuur, historie en gebruiken. Maar aan welke kust ligt Lloret de Mar nu eigenlijk?

Lloret de Mar is gelegen aan wellicht de meeste bekende Spaanse Costa: de Costa Brava! Een Costa die bekend staat om zijn ruige rotsformaties, parelwitte stranden, typische mediterrane vegetatie en oneindige mogelijkheden! In deze blog ga ik je precies vertellen wat je mag verwachten van de Spaanse Costa Brava, maar ook waar in Spanje deze precies ligt!

De 17 Spaanse Costa’s

Aan welke kust ligt Lloret de Mar? Juist! De Costa Brava!

Zoals aangegeven telt Spanje maar liefst 17 verschillende Costa’s, welke de gehele kustlijn van Spanje omvatten. De enige onderbreking in de 5000 kilometer lange kustlijn is in het noorden de overgang vanuit Frankrijk en in het westen Portugal. Ondanks dat alle 17 Costa’s prachtig zijn en hun eigen charmes hebben, kiezen de meeste toeristen voor een vakantie aan de oost- of zuidkust van Spanje, waarbij de Costa Brava, Costa Blanca en Costa Blanca zonder twijfel de meest populaire zijn. Komt dit doordat deze Costa’s mooier zijn dan de andere? Nee! Dit komt deels omdat deze Costa’s, dankzij een uitstekende infrastructuur, voldoende accommodaties en idyllische ligging nabij bekende plaatsen en dopjes, ingesteld zijn op het ontvangen van veel toeristen.

Neem de Costa Brava, gelegen net over de grens bij Frankrijk aan de noordelijke kust van Spanje. Deze prachtige Costa vind je direct vooraan als je Spanje binnenkomt waardoor je deze Costa, van alle andere Costa’s, het makkelijkst per auto, bus of trein kunt bereiken. Dankzij de uitstekende vliegverbindingen en met 2 vliegvelden in de nabijheid kun je de Costa Brava echter ook heel simpel per vliegtuig aandoen. Tel daar bij op dat de Costa Brava ook een prachtige natuur, parelwitte stranden, rijke historie en idyllische steden & dorpjes heeft, en je hoeft eigenlijk al niet meer verder te kijken!  

Dit is dus ook wat veel gebeurd en wat de Costa Brava zo populair maakt onder de miljoenen toeristen die deze kust jaarlijks aandoen. De prachtige badplaatsen in dit gebied (als o.a. Lloret de Mar, Platja d’Aro, Blanes, Roses, Tossa de Mar etc.), bieden al sinds dag en dauw, naast een prachtig natuurschoon, historie en idealistische accommodaties, alles wat toeristen zich maar kunnen wensen. De hele regio draait om toerisme en het plezieren van toeristen, wat ook duidelijk in het enorme activiteiten aanbod terug te zien is! Al dit geldt uiteraard ook voor de Costa Blanca en Costa del Sol, deze plaatsen zijn wel een stuk verder om met de auto aan te doen!

Aan welke kust ligt Lloret de Mar? Juist! Aan de Costa Brava!

Aan welke kust ligt Lloret de Mar
Aan welke kust ligt Lloret de Mar…een hele mooie!

De Costa Brava is een maar liefst 200 kilometer lange kuststrook aan de Middellandse zee in de gemeenschap Catalonië en begint in het noordoosten van Spanje, aan de Franse grens, bij Portbou en loopt helemaal door tot aan het pittoreske badplaatsje Blanes. De Costa Brava dankt haar naam aan de karakteristieke en woeste rotsformaties en baaien, letterlijk betekent Costa Brava namelijk ‘woeste kust’. Ondanks deze woeste kustlijn vind je aan de Costa Brava toch heel veel badplaatsen met prachtige en rustige stranden, waaronder de kosmopolitische badplaats Lloret de Mar.

Lloret de Mar vind je in het zuidelijke deel van de adembenemende Costa Brava, net boven Blanes en op ongeveer 80 kilometer van de wereldstad Barcelona. Lloret de Mar is een badplaats van ongekende mogelijkheden. Lloret de Mar heeft namelijk alles wat je je als toerist maar kunt wensen, of je nou op zoek bent naar rust en ruimte, of juist ultiem wilt uitgaan!

Zo heeft Lloret de Mar parelwitte stranden, een ongekend uitgaansleven, eindeloos veel activiteiten, een rijke historie, een prachtige natuur en de mooist denkbare accommodaties om in te verblijven! Het zal je dan ook niet verbazen dat Lloret de Mar de meest complete en geliefde bestemming is van de gehele Costa Brava, én misschien wel van alle Spaanse Costa’s!

Andere leuke plaatsen aan de Costa Brava om te bezoeken tijdens je vakantie in Lloret de Mar!

Ontdek het middeleeuwse Tossa de Mar!

Ondanks dat Lloret de Mar het meest populaire vakantieoord van de Costaa Brava is, zijn er in deze kustregio uiteraard nog veel meer prachtige dorpen en steden om te bezoeken of om vakantie te vieren. Zo zijn er de adembenemende stranden van Platja d’Aro, het culturele witte stadje Cadaques, de geboortestad van Salvador Dali – Figueras en de historische stad Girona, met haar mooie middeleeuwse centrum en de Romeinse ruïnes. Ook de prachtige, naast Lloret de Mar gelegen, toeristische havenstad Blanes en het middeleeuwse dorp Tossa de Mar, met haar prachtige kasteel, zijn natuurlijk zeker de moeite waard wanneer je gaat voor een ultieme vakantie aan de Costa Brava!

****************************

Wil je naast “aan welke kust ligt Lloret de Mar” nog meer weten over deze prachtige badplaats en haar mogelijkheden? Lees dan ook zeker mijn blogs: Costa Brava Vakantie informatie algemeen en voor welke doelgroep is Lloret de Mar de beste vakantiebestemming !

Tot slot is het ook zeker de moeite waard om een kijkje te nemen bij “Top Vakantie in Lloret de Mar 2020/2021- 21 Tips!”. Hier ontdek je hoe jouw vakantie in Lloret echt een onvergetelijke ervaring kan worden!

Lloret de Mar tijdens Corona? Kijk hier!

Recent Posts