Hoe kom je van Barcelona naar Lloret de Mar?


Jaarlijks kiezen miljoenen mensen voor een welverdiende vakantie aan de Spaanse Costa Brava, waarbij Lloret de Mar de echte ultieme hotspot is. Een groot deel van de toeristen die Lloret aan doen maken de reis per vliegtuig en landen op het vliegveld in Barcelona. Niet geheel onlogisch als je weet dat vliegen niet alleen een goedkope en snelle optie is, maar ook dat het vliegveld van Barcelona, Barcelona El Prat International Airport (BCN), op slechts 70 minuten rijden (+/- 90 kilometer) ligt van Lloret de Mar. De korte afstand van Barcelona naar Lloret de Mar, en vice versa, maakt het echter ook perfect voor een leuke dagtrip.

Maar eenmaal aangekomen op het extreem grote vliegveld van Barcelona, of in het centrum van deze wereldstad, is het wel belangrijk om te weten hoe kom je nou eigenlijk precies van Barcelona naar Lloret de Mar komt? Ontdek hieronder op welke manieren je van Barcelona naar Lloret de Mar kunt komen, en hoe je dit het beste voor vertrek kunt regelen!

Vliegen naar Barcelona – Barcelona El Prat International Airport

Luchthaven-van-Barcelona-naar-Lloret-de-Mar

Deze luchthaven, kortweg ook bekend als El Prat, is met jaarlijks ruim 50 miljoen passagiers de 2e luchthaven van Spanje. Alvorens je vertrekt is het belangrijk om te controleren op je ticket of je daadwerkelijk vliegt op El Prat. Door veel vliegaanbieders wordt namelijk de luchthaven van Girona ook vaak aangeduid als Barcelona. Aangezien de plaatsen echter een uur rijden uit elkaar liggen, is het belangrijk de IATA airport code te controleren alvorens je een vlucht boekt. Voor Girona is dit GRO en voor Barcelona El Prat (BCN).

Een ander belangrijk punt om rekening mee te houden is dat El Prat 2 separate terminals heeft. De hoofdterminal ligt op ongeveer 15 kilometer van de stad Barcelona, en de 2e terminal zo’n 5 kilometer verderop. Tussen de terminals loopt een shuttle verbinding die het eenvoudig maakt om tussen de terminals te reizen, maar dit kan in het drukke hoogseizoen wel wat tijd in beslag nemen. Het is dus belangrijk om te informeren in welke terminal je aankomt, maar nog belangrijker, uit welke terminal je weer vertrekt. Zo voorkom je dat je in de verkeerde terminal staat te zoeken naar je vlucht, of nog erger…je vlucht mist.

Een groot voordeel echter aan een groot vliegveld als Barcelona El Prat is dat er eindeloos veel mogelijkheden zijn om je reis voor te zetten naar je eind bestemming. Zo ben je in een mum van tijd in hartje Barcelona (15 minuten), het centrum van Lloret de Mar (70 minuten), maar ook aan een van de andere prachtige plaatsen aan de Costa Brava.  

 Wil je meer weten over vliegen naar Spanje? Lees dan verder bij: Vliegen naar Lloret de Mar? Hoe Lang? Welk Vliegveld? Beste Antwoorden vind je hier!

Reizen van Barcelona naar Lloret de Mar

Reizen van Barcelona naar Lloret de Mar is een fluitje van een cent, zowel vanuit het centrum van Barcelona als vanaf de luchthaven. Zo kun je namelijk 24/7 diverse bussen en taxi’s naar Lloret de Mar nemen, de trein pakken naar Blanes en van hieruit per taxi of bus naar Lloret de Mar reizen of heel eenvoudig een autohuren! Ben je zelf met de auto in Barcelona en wil je van hieruit doorreizen naar Lloret de Mar, dan is dit ook geen enkel probleem! Hoe je dit het beste kunt doen lees je hieronder. Ik heb namelijk alle vervoersmogelijkheden van Barcelona naar Lloret de Mar voor je op een rijtje gezet:

Reizen van Barcelona naar Lloret de Mar met de bus

Een van de meest simpele manieren om van Barcelona naar Lloret de Mar te reizen is met de bus. Er zijn rijden namelijk vanaf het vliegveld en het centrum van Barcelona verschillende buslijnen en aanbieders (Sarfa, Flixbus, Sagalés) van Barcelona naar Lloret de Mar. Het is hierbij belangrijk om te weten dat de tarieven per aanbieder, afhankelijk van vertrektijd en -dag, variëren tussen de € 5 en € 17. Ook de reistijden kunnen per aanbieder nog wel eens verschillen. Zo reis je met de snelste verbinding in ongeveer 70 minuten van Barcelona naar Lloret de Mar, maar kun je er ook al gauw 120 minuten overdoen!

Tip: Reserveer je busreis van Barcelona naar Lloret de Mar vooraf bij een van de bovenstaande buslijnen, zo weet je precies wat de kosten en reistijden zijn op jouw gewenste dag!

Reizen van Barcelona naar Lloret de Mar met de taxi

van Barcelona naar Lloret de Mar - taxi
van Barcelona naar Lloret de Mar met de taxi

Vanaf Barcelona gaan er 24/7 taxi’s naar Lloret de Mar. In dit geval is het heel belangrijk om vooraf een vaste prijs af te spreken met de taxichauffeur. Qua kosten moet je ongeveer rekening houden met € 135,- voor een enkele reis van Barcelona naar Lloret de Mar. Ben je met een grote groep dan kun je echter ook een mini-bus huren voor 8, 15 of zelfs 50 personen. Het voordeel aan een taxi is uiteraard dat je de kosten kunt delen!

Ook hier geldt dat het een aanrader is om vooraf je taxi en prijs vast te leggen. Zo weet je zeker dat je vervoer geregeld is en kom je na een lange dag reizen of shoppen niet voor onaangename verassingen te staan.

Reizen van Barcelona naar Lloret de Mar met de trein

Een andere mooie optie is om met de trein van Barcelona naar Lloret de Mar te reizen. Alhoewel je niet helemaal met de trein naar Lloret kunt, Lloret heeft namelijk geen treinstation. Je kunt in dit geval reizen tot aan het naastgelegen Blanes en van hieruit verder moeten reizen per bus of taxi naar Lloret.

Een enkele reis van Barcelona naar Blanes kost ongeveer € 6,- per persoon en je staat binnen 75 minuten op het station in Blanes. Vanuit Blanes is het vervolgens nog een 10 á 15 minuten naar je bestemming in Lloret de Mar. Dit is uiteraard afhankelijk van waar in Lloret de Mar je precies verblijft. Het grote voordeel van de trein is dat het lekker goedkoop is, je onderweg van een mooi uitzicht geniet en je bovendien niet zelf hoeft te rijden in Barcelona. Het nadeel is echter dat je wel rekening moet houden met de treintijden, helemaal als je ’s avonds of ’s nachts moet reizen! Dez treinen rijden namelijk dagelijks tussen 06:00 en 22:00.

Tip: De treintrajecten richting Barcelona behoren tot het regionale Cercanias-netwerk van RENFE. De tarieven worden hier uitgedrukt in enkele reis-eenheden. Dit komt doordat men hier vaak met 10-rittenkaarten of maandkaarten werkt. Deze 10-rittenkaartjes zijn voordeliger dan enkele kaartjes, te gebruiken door meerdere personen en in een machine op elk station aan te schaffen.

Reizen van Barcelona naar Lloret de Mar met de (huur)auto

Met de Auto van Barcelona naar Lloret de Mar
Met de Auto van Barcelona naar Lloret de Mar

Ben je met je eigen auto in Barcelona of heb je een auto gehuurd dan kun je met een autorit van iets meer dan een uur van Barcelona naar Lloret de Mar reizen. Belangrijk is echter wel dat je er rekening mee houdt dat je op te meeste wegen tol moet betalen (zowel voor de AP-7 als de C31 en C32). Een ander belangrijk punt is dat de wegen in en rondom Barcelona érg druk zijn en dat je zeker geen beginnend of onzekere bestuurder moet zijn om je in deze drukte te begeven.

Hier vind je meer informatie over het parkeren in en rondom Barcelona tijdens een gezellig dagje uit: Van Lloret de Mar naar Barcelona Dagtrip (Auto-Bus-Trein) – Top 10!

*************************************************

Je bent er nu helemaal klaar voor om verantwoord en voorbereidt van Barcelona naar Lloret de Mar te reizen! Wil je echter meer weten over hoe je een geweldige vakantie aan de Spaanse Costa Brava kunt beleven, lees dan vooral ook: 21 Tips voor een ultieme vakantie in Lloret de Mar!

Lloret de Mar tijdens Covid? Kijk hier!

Recent Posts