Lloret de Mar en Corona 2022 – Beleef een Corona-proof vakantie!


Corona-Proof op Vakantie? Ontdek Villa Brais in Lloret de Mar

Laatste update: 7 Feb 2022

Na een jaar boordevol beperkingen en restricties (2021) is het niet meer dan logisch dat je zit te watertanden bij de gedachte aan een zonovergoten vakantie! Heerlijk wegdromen op het parelwitte strand of aan het zwembad, maar ook het idee om een simpel terrasje te pakken, uitgebreid te shoppen en lekker uit eten te gaan doet het bloed al sneller stromen! Dit hoeft echter niet bij een droom te blijven! Dit, en wellicht in de zomermaanden nog meer, is precies wat er in 2022 allemaal mogelijk is in Lloret de Mar!

In deze blog ga ik je alles vertellen over de mogelijkheden, tijdens Covid-19, in Lloret de Mar. Lees dus snel verder en ontdek wat je precies mag verwachten van Lloret de Mar en Corona in 2022 en hoe je hier onbezorgd kunt genieten van een welverdiende corona-proof vakantie!

Covid-19 – Een Wereldwijde Pandemie!

Lloret de Mar en Corona (3)

Sedert Maart 2020 staat onze wereld, door de komst van een pandemie genaamd Covid-19, totaal op zijn kop! Alles wat ooit zo normaal leek, lijkt vandaag de dag nog slechts een droom te zijn! Bijna alle landen in Europa leven in door de overheid opgelegde restricties en beperkingen. Veel winkels en horecagelegenheden zijn geheel of gedeeltelijk gesloten, evenementen en festiviteiten zijn afgelast, familieaangelegenheden worden beperkt tot een maximum aantal personen en een avondklok is werkelijkheid geworden! Toch gaat ieder land anders om met de beperkingen die voortvloeien uit deze pandemie en gelden er overal andere beperkingen, zo ook in Lloret de Mar, Spanje.

Hieronder vind je alle informatie over Lloret de Mar en Corona in 2020 en 2021, maar ook hoe het eruit ziet voor je vakantie in 2022!

Lloret de Mar en Corona in 2020 en 2021!

Lloret de Mar en Corona – Houd 2 meter afstand!

Net als overal ter wereld geldt dat ook in Lloret de Mar de beperkingen en restricties het afgelopen jaar nog al eens veranderd zijn. Helemaal in het begin van de pandemie en door het hoge aantal besmettingen dat Spanje toen kende, golden er zeer strenge restricties. Zo waren tot halverwege 2020 de grenzen gesloten en zowel binnen als buiten werden mondkapjes verplicht gesteld. Hier hield het niet op want ook de winkels, restaurants, terrassen en discotheken moesten hun deuren sluiten en zelfs de stranden waren niet altijd en overal toegankelijk.

Toen in de zomermaanden van 2020 de coronacijfers in een neerwaarts spiraal kwamen besloot de regering om de maatregelen enigszins te versoepelen. De grenzen gingen open en de miljoenen nationale en internationale toeristen werden hartelijk verwelkomt in de opengestelde hotels, campings en vakantiehuizen! Supermarkten, tankstations, drogisterijen en ook veel andere winkels mochten open, restaurants mochten binnen draaien op een capaciteit van 50% en de terrassen zelfs op 75%. Ook de stranden, excursies en attractieparken werden opgesteld, alhoewel dit wel gebeurde met een beperkt aantal bezoekers restricties! Uiteraard gebeurde dit allemaal met in achtneming van de coronaregels: 2 meter afstand houden en het dragen van mondkapjes.

Alhoewel “normaal” een breed begrip is bood de zomer van 2020, in tegenstelling tot veel andere landen, de Spaanse toerist toch een heerlijke ontspannen vakantie boordevol mogelijkheden!

Lloret de Mar en Corona in 2021 – En wat zijn de verwachting?!

Lloret de Mar en Corona: Ben jij op de hoogte van alle restricties van de vakantiebestemming?

Zoals je net hebt kunnen zien is het zomerseizoen in Lloret de Mar, ondanks de pandemie, nog redelijk binnen de grenzen van het “oude normaal” verlopen. Uiteraard gelden er beperkingen maar er was ook reden genoeg om “ouderwets” te genieten van een zon, zee en strandvakantie in Spanje. Maar hoe zit het nu eigenlijk met 2021? Wat is er op dit moment geopend, en wellicht nog veel belangrijker…wat zijn de verwachtingen voor aankomende zomer?!

Lloret de Mar en Corona: Alle restricties op een rijtje

Lloret de Mar en Corona – mei 2021Corona regelgeving in Catalonié – mei 2021  Verwachting Zomer 2022!
Afstand in publieke ruimtes  Ja, 2 Meter (vanaf 6 jaar)Idem
Mondkapje  Ja, In heel Spanje geldt dat, vanaf 6 jaar, het dragen van een mondkapje, binnen- en buiten, verplicht is.Afgeschaft (buiten) per 24 Juni 2021
Covid test verplichtJa, Reizigers vanaf 6 jaar die per boot of vliegtuig de Costa Brava bezoeken moeten een negatieve PCR-test (niet ouder dan 72-uur) overleggen. Geldt niet voor reizigers die per auto het land binnenkomen. Voor de reis terug naar Nederland geldt dat vanaf 13 jaar een PCR test verplicht is. Deze mag maximaal 24 uur oud zijn voordat je gaat vliegen. Ook dien je als je vliegt vanaf een Nederlandse luchthavens een gezondheidsformulier in te vullen.

Let op: bewijs van vaccinatie, of eerder al besmet geweest met Corona, is nog geen legitieme vervanging niet de PCR test!

Versoepeling door COVID paspoort
Quarantaine  Alleen bij positieve testuitslag!Idem
Maximaal aantal personen (buiten)Max. 10 personen buiten het eigen huishouden mogen samenkomenIdem of versoepeling
Toegestaan om een accommodatie te delen met mensen buiten het eigen huishouden?  JaIdem
AvondklokNeen.v.t.
Supermarkten en drogisterijenJa, openn.v.t.
WinkelsJa, mogen dagelijks geopend worden van 06:00 tot 22:00n.v.t.
RestaurantsJa, mogen dagelijks geopend worden van 06:00 tot 00:00 (max 10 personen aan een tafel)Versoepeling
BarsJa, mogen dagelijks geopend worden van 06:00 tot 00:00 (groepen tot max 10 personen aan een tafel)Vanaf 9 Juli voor 15 dagen binnenruimten bars gesloten, buitenruimtes tot 03.00 uur
Discotheken, clubsIn de Costa Brava zijn de nachtclubs en discotheken gesloten. Versoepeling, Er worden tests gedaan.
StrandenJa, de stranden zijn geopend. Hiervoor kan wel een maximale capaciteit gelden. In Lloret de mar is er echter met 8 stranden vast een plekje te vinden.Idem
Evenementen (in- en outdoor)Ja, zowel binnen als buiten evenementen zijn toegestaan, met het in achtnemen van de corona-regels. Hierbij geldt, afhankelijk van capaciteit, een maximum van 1000 personen bij indoorevenementen, en 3000 personen bij outdoornevenementen.Idem
Openbaar Vervoer & Taxi’sJa, beschikbaar!Idem

Genieten van een welverdiende corona-proof vakantie in Lloret de Mar!

Geniet van een Corona-proof vakantie in Lloret de Mar – Villa Balcanes

De verwachtingen zijn dus dat ook 2022 een fantastische zomer gaat worden in Spanje! Ondanks enkele restricties is er toch ook erg veel wel mogelijkheden, en dit gaat hoogstwaarschijnlijk in de zomer alleen nog maar meer worden! Dus wat houd je tegen? Ben je toch ergens onzeker over de besmettingsrisico’s of restricties dan kun je het ook op safe spelen door een luxe vakantiehuis of privé villa te huren! Huur je namelijk een privé villa met je vrienden, geliefde, gezin of hele familie dan kun je in alle rust, ruimte en privacy genieten van je vakantie en heb je bovendien alle comfort van thuis binnen handbereik.

Zo kun je lekker relaxed thuis kokerrelen, eten bestellen of BBQ’en en ben je niet afhankelijk van de restaurants! Is het warm en zijn de stranden onverwachts toch vol dan plof je gewoon lekker in je eigen privé zwembad. In de avonden kun je tot diep in de nacht borrelen of spelletjes doen op het terras, of gewoon relaxed een filmpje kijken in je luxe woonkamer! Een vakantiehuis in Lloret de Mar is eigenlijk zo compleet dat je niet eens van het terrein af hoeft om te genieten! Wat de restricties ook mogen zijn, in een vakantiehuis in Lloret de Mar, kun je zelfs tijdens een coronapandemie ultiem genieten en alle zorgen echt even achter je laten!

Tip: Ga je naar Lloret de Mar met eigen vervoer dan ben je niet afhankelijk van het openbaar vervoer of reizen in overvolle vliegtuigen. Dit is niet alleen goedkoop, maar zo heb je ook nog eens echt alles in eigen hand!

Wil je weten wat een vakantie in een vakantievilla in Lloret de Mar kost? Lees dan snel verder bij: Wat Kost een Vakantie in Lloret de Mar? Ontdek het hier!

Waar op te letten als je een Vakantie Boekt tijdens COVID-19

Zoals eerder aangegeven is het altijd belangrijk om rekening te houden met de opgelegde overheidsrestricties. Deze kunnen iedere keer verschillen waardoor het verstandig is dit voor en tijdens je reis nauwlettend in de gaten te houden! Alvorens je echter gaat boeken is het ook verstandig om te informeren of je reissom, indien je ten gevolge van de Corona restricties niet kunt aankomen bij je vakantievilla, gegarandeerd is middels een voucher of geld terug garantie. Zo geldt in Spanje dat indien je niet bij je vakantievilla kunt aankomen door restricties opgelegd door de SPAANSE overheid, je recht hebt op een voucher ter hoogte van de geheel betaalde reissom!

Nu kan het zijn dat je geen belang hebt in vouchers maar gewoon je geld terug wilt. Praktisch alle reisorganisaties werken namelijk met vouchers.

Kijk dus altijd goed wat de voorwaarden zijn van de reisaanbieder m.b.t. geld terug en vouchers als je een vakantie boekt tijdens Covid-19. Het immers wel zo’n fijn om een vakantie te boeken zonder onnodig risico te lopen!

Meer informatie over het huren van een villa in Lloret de Mar vind je hier: Villa In Lloret de Mar Huren? Je Perfecte Vakantiehuis In 10 Stappen

*************************************

Je weet nu alles wat je moet weten over Lloret de Mar en Corona in 2021: Welke restricties er allemaal zijn, waar je rekening mee moet houden en welke accommodatie de beste mogelijkheden biedt voor een corona-proof vakantie! Wil je echter meer weten over hoe je, ook tijdens Corona, een ultieme vakantie kunt beleven in Lloret de Mar? Lees dan ook: 21 Tips voor een TOP Vakantie in Lloret de Mar!

Recent Posts