Lloret de Mar of Benidorm? Wat zijn de verschillen?


Lloret de Mar of Benidorm? Zie jij het verschil?
Lloret de Mar of Benidorm? Zie jij het verschil?

Lloret de Mar of Benidorm? Kijk dat is nou pas echt een moeilijke keuze! Of misschien ook eigenlijk helemaal niet! Beide badplaatsen hebben namelijk echt alles wat je als toerist maar kunt wensen! Prachtige stranden, een adembenemende natuur, eindeloos veel activiteiten en sightseeing opties en niet te vergeten een bruisend uitgaansleven. Het verschil in deze plaatsen zit hem dan ook niet zo zeer in alles wat je er kunt doen, maar eerder in het type beschikbare accommodaties, de manier waarop je er kunt komen én de Costa’s waar de badplaatsen aan liggen.

Wil jij een weloverwogen keuze maken tussen Lloret de Mar of Benidorm, lees dan vooral verder. Hier ontdek je alles wat je moet weten over de verschillen tussen deze enerverende badplaatsen!

Lloret de Mar of Benidorm – De verschillen op een rijtje

 Lloret de MarBenidorm
Costa Costa Brava Costa Blanca
Populatie +/- 38.000 +/- 67.000
Oppervlakte48km238,5 km2
Stranden8 mooie stranden4 mooie stranden
Discotheken > 20 discotheken/clubs  > 20 discotheken/clubs 
PrijzenZowel op het gebied van eten en drinken als accommodaties is Lloret de Mar toegankelijk voor ieder budget! Zo koop je een menu del día (3-gangenmenu) al vanaf € 10,- p.p. en huur je al vanaf € 7,- p.p.p.d. een vakantievilla!Door het grote aanbod aan accommodaties en uitgaansgelegenheden zijn ook de prijzen in Benidorm zeer betaalbaar en toegankelijk voor ieder budget. Je kunt de prijzen vergelijken met die van Lloret de Mar  
Doelgroep hoogseizoenIn het centrum van Lloret de Mar verblijven in het hoogseizoen veel jongeren en/of feestende vakantiegangers. Buiten het party centrum, in de prachtige heuvelachtige omgeving en nabij de rustige stranden, is Lloret in het hoogseizoen echter ook zeer in trek bij families die op zoek zijn naar zon, zee, strand en privacy.Het nieuwe stadsdeel van Benidorm bij Platja de Llevant is in het hoogseizoen, dankzij de vele uitgaansgelegenheden een walhalla voor feestende jongeren. Boek je echter een vakantie in het oude stadsdeel, bij Playa de Poniente, dan zie je een veel rustigere kant van Benidorm, die ook bij families en stelletjes zeer in trek is.
Doelgroep voor- en naseizoenDe meeste grote bars, feestcafe’s en discotheken in Lloret zijn geopend vanaf halverwege mei tot halverwege september, waarbij de topdrukte in Juli en Augustus is. Voor of na deze periode zul je dan ook weinig echte partygangers tegenkomen. Wil je dus genieten van een heerlijk rustig verblijf in Lloret de Mar, met aangename temperaturen, dan is dit de perfecte periode voor een bezoek aan Lloret! Ook in het voor- en naseizoen is het feest in Benidorm. De meeste accommodaties, bars en stranden van Benidorm zijn namelijk het gehele jaar geopend. Het enige verschil met het hoogseizoen is de doelgroep. In het voor- en naseizoen is Benidorm namelijk vooral gevuld met overwinteraars en gepensioneerden. Je kunt hierbij denken aan het tv-programma “Benidorm Bastard”!
KlimaatZee- en mediterraan klimaat.Zee- en mediterraan klimaat.
Lloret de Mar of Benidorm: Zoek de verschillen!

Lloret de Mar of Benidorm?! De verschillen!

Hmmm…is dit nou Lloret de Mar of Benidorm?

Overeenkomsten tussen deze twee prachtige badplaatsen zijn niet zo heel erg moeilijk om te vinden, die zijn er namelijk in overvloed. Zo hebben ze allebei prachtige stranden, oneindig veel uitgaansgelegenheden, 1001 activiteiten, een adembenemende natuur en een zonnig klimaat. In beide badplaatsen zal je je als toerist, zowel jong als oud, geen moment vervelen! Maar wat zijn nou eigenlijk de verschillen tussen beide badplaatsen. De verschillen kunnen je namelijk helpen om een weloverwogen keuze te maken welke badplaats het beste bij jou past!

Het allereerste verschil is natuurlijk de Costa waar de badplaats aan ligt. Is dit belangrijk? Ja, wel als je bedenkt dat de temperaturen aan de Costa’s in het voor of naseizoen wel enigszins verschillen, en dit dus je keuze kan beïnvloeden afhankelijk van wanneer je op reis gaat. Een andere belangrijk punt is dat de ene Costa makkelijker per auto te bereiken is dan de ander, en zo je reisopties dus groter zijn. Tot slot speelt ook het type accommodatie waarin je kunt verblijven een belangrijke rol.

Meer weten over deze verschillen, lees dan snel hieronder verder!

Lloret de Mar of Benidorm c.q. Costa Brava of Costa Blanca

toerisme in Lloret de Mar - aan de Costa Brava
Costa Brava

De Costa Brava is een maar liefst 200 kilometer lange kuststrook aan de Middellandse zee die begint in het noordoosten van Spanje, aan de Franse grens bij Portbou, en die helemaal doorloopt door tot aan Blanes. De Costa Brava is dus eigenlijk de eerste Costa die je tegenkomt als je met de auto Spanje binnenrijdt en staat bekend om haar  rotsachtige kustlijn met adembenemende natuur, verborgen baaien en uitgestrekte stranden. Aan de Costa Brava vind je de kosmopolitische badplaats Lloret de Mar! De stad die nimmer slaapt en waar er écht voor iedereen meer dan genoeg vermaak is! Hotspot: Bezoek het bruisende en historische Barcelona!

Meer weten over de activiteiten in Lloret de Mar? Lees dan: Top 22 activiteiten in Lloret de Mar

Costa Blanca

De Costa Blanca is te vinden in het zuidoosten van Spanje, gelegen tussen de plaatsjes Denia en Pilar de la Horadada, en ligt een kleine 600 kilometer voorbij Lloret de Mar. De Costa Blanca heeft een kustlengte van 244 kilometer met in totaal maar liefst 74 zandstranden. Net als de Costa Brava kent ook de Costa Blanca (de Witte kust) een adembenemende natuur, eindeloos veel mogelijkheden en talloze pittoreske dorpjes & steden, waaronder het bruisende Benidorm. Benidorm, de stad met ongekende mogelijkheden voor jong en oud, het gehele jaar door! Hotspots: Bezoek het mooie en historische Alicante!

Meer informatie over de Costa Blanca vind je hier: Wat te doen aan de Costa Blanca – Onze Top 10

Lloret de Mar of Benidorm– Klimaatverschil?

Lloret de Mar is gelegen aan de Costa Brava. De Costa Brava kent een aangenaam zeeklimaat. Dit betekent dat vanaf eind april de temperaturen hier al snel rond de 20 graden liggen. Ideaal voor een lange strandwandeling, maar ook om te gaan sightseeën. In juli en augustus lopen de temperaturen in Lloret al snel op naar 30 graden, wat natuurlijk perfect is voor de zon, zee en strandliefhebbers. Ga je in september of oktober na Lloret dan geniet je nog altijd van temperaturen tussen de 20-25 graden! Let wel: in de wintermaanden moet je in Lloret de Mar rekening houden met een maximum temperatuur van 13 á 14 graden!

Ontdek hier meer over het klimaat in Lloret de Mar: Klimaat in Lloret de Mar: Milde Winters en Warme Zomers

Net als de Costa Brava kent ook de Costa Blanca, waar je Benidorm vindt, een aangenaam zeeklimaat! Doordat Benidorm echter net iets verder in Spanje ligt, en bovendien genesteld is tussen twee baaien, zijn de temperaturen in Benidorm in het voor- en naseizoen net iets warmer dan Lloret. Vanaf eind april liggen de temperaturen in Benidorm al rond de 24 graden, oplopend naar 31 graden in juli en augustus en in september en oktober geniet je hier van temperaturen tussen de 24-29 graden. Met een maximum temperatuur van 17 graden in de wintermaanden is Benidorm ook zeer geliefd bij overwinteraars!

Lloret de Mar of Benidorm – Reismogelijkheden!

Met de auto naar Lloret de Mar - landschap onderweg#1

Beide bestemmingen zijn natuurlijk uitstekend toegankelijk met het vliegtuig. Zo vind je op korte afstand van Lloret de Mar twee luchthavens: Girona en Barcelona el Prat. Waarbij Girona met 25 minuten rijden het meest dichtbij ligt! Ditzelfde kun je ook zeggen van Benidorm, alhoewel de luchthavens natuurlijk anders zijn. Ga je naar Benidorm dan kun je vliegen op zowel Alicante als Valencia, waarbij Alicante met 40 minuten rijden het meest nabij is. Het nadeel aan het vliegtuig, ondanks dat het de snelste reisoptie is, is dat je vaak niet alles kunt meenemen wat je wilt. In dit geval zou de auto uitkomst kunnen bieden, of toch niet?

Meer weten over vliegen naar Lloret? Lees dan ook: Vliegen naar Lloret de Mar? Hoe Lang? Welk Vliegveld? Beste Antwoorden vind je hier!

Lloret de Mar is gelegen in het noordoosten van Spanje, op ongeveer 1400 kilometer van Utrecht. Je kunt met de auto binnen een dag goed doorrijden in Lloret de Mar zijn, wellicht met een overnachting. Benidorm daarentegen ligt een kleine 600 kilometer verder in Spanje dan Lloret de Mar, wat een autoreis een stuk zwaarden maakt. Met 2000 kilometer vanaf Utrecht moet je in principe 1 of meerdere dagen overnachten. Qua ligging is Lloret de Mar dus een stuk gunstiger als je met de auto wilt gaan!

Meer weten over reizen met de auto naar Lloret: Met de Auto naar Lloret de Mar? Beste Reisinfo vind je hier!

Lloret de Mar of Benidorm: Welke accommodatie past bij jou?

Misschien is Villa Rosanna in Lloret de Mar iets voor jou?

Zoals je tot dusver gezien hebt zijn er slechts kleine verschillen (de Costa, het klimaat en de reisopties) tussen Lloret de Mar en Benidorm. Het grootste verschil zit hem echter in accommodaties. Niet alleen welke accommodaties er allemaal zijn, maar ook hoe deze het aanzicht van de badplaats beïnvloeden. Zo geeft een laagbouw langs de kustlijn een heel ander aanzicht aan de stad dan wanneer de kuststrook gevuld is met grote torenflats. Dit is uiteraard een kwestie van smaak, maar kan je keuze wel degelijk beïnvloeden! Hieronder vind je alles wat je moet weten over de accommodatie die je aantreft in beide badplaatsen!

Lloret de Mar: Geniet van rustieke vakantie in een prachtige villa!

Aan welke kust ligt Lloret de Mar
Aan welke kust ligt Lloret de Mar…een hele mooie!

Zoals het iedere goede badplaats betaamt kent Lloret de Mar uiteraard een overvloed aan campings, hotels en appartement. Toch is er in Lloret de Mar niet direct sprake van een enorme torenflats langs de kustlijn, tenminste niet als je dit vergelijk met Benidorm. Ook is Lloret de Mar qua oppervlakte (48km2) groter dan Benidorm (38,5 km2), ondanks dat het inwonersaantal van Benidorm met 67.000 permanente inwoners stukken hoger ligt dan die van Lloret de Mar (38.000 inwoners).

Deze “extra” ruimte zorgt er niet gelijk voor dat er meer toeristische accommodaties zijn in Lloret de Mar of dat er in het hoogseizoen meer toeristen zijn in Lloret dan Benidorm. Benidorm trekt jaarlijks juist veel meer bezoekers dan Lloret! Deze extra ruimte zorgt er juist voor dat er in Lloret de Mar meer plek is voor privé vakantiehuizen en villa’s met zwembad. Wil je dus graag op vakantie naar een zonnig en warm oord, én is een betaalbare vakantievilla helemaal jouw ding, dan ben je in Lloret op het juiste adres!

Je kunt in Lloret de Mar dus in principe terecht voor iedere accommodatie, maar qua aanbod op het gebied van vakantiehuizen en villa’s is het aanbod groter dan Benidorm! Meer weten over het huren van een villa in Lloret de Mar? Lees dan ook: Vakantievilla huren in Lloret in 10 stappen!

Benidorm: Luxe appartement in het bruisende centrum

Lloret de Mar of Benidorm
The Sky is the l

In tegenstelling tot Lloret de Mar is het aantal betaalbare vakantiehuizen en villa’s in Benidorm een stuk gelimiteerde dan in Lloret de Mar. Dat wil uiteraard niet zeggen dat er helemaal geen vakantiehuizen of villa’s zijn, maar het aanbod is gewoon anders. In Benidorm is echt de sky the limit, en dat blijkt ook uit de vele grote torenflats, boordevol appartementen, die de skyline tekenen. Uiteraard is dit ook niet vreemd als je je bedenkt dat op een kleiner oppervlak meer mensen wonen en meer toeristen ieder jaar begroet worden. Deze mensen moeten immers allemaal ergens geaccommodeerd worden.

Uiteraard is het ook niet zo dat Benidorm alleen maar bestaat uit wolkenkrabbers. De echt hoge complexgebouwen vind je voornamelijk in het nieuwe stadsdeel, waar je het bruisende uitgaansgedeelte vindt. Kom je echter in het oude en rustigere stadsdeel van Benidorm, het deel welke voornamelijk families trekt, dan zal je zien dat de “hoogbouw” al een stuk lager is en ook enkele zeer mooie villa’s tegenkomen!

Lloret de Mar of Benidorm – Wat is dus nu het grootste verschil?

Lloret de Mar of Benidorm? Beiden staan garant voor een onvergetelijk feest!

Lloret de Mar of Benidorm? Twee prachtige badplaatsen voor jong en oud aan de Spaanse kust! Op het gebied van uitgaan, activiteiten, centrum, boulevard en stranden is er niet echt een groot verschil. Alhoewel Lloret de Mar wel iets meer heeft op het gebied van bezienswaardigheden en historie! Het verschil zit hem, naast het Costa verschil, in kleine dingen. Het klimaat is net iets aangenamer in Benidorm, maar Lloret de Mar is daarentegen weren eenvoudiger te bereizen. Benidorm is toeristische, maar Lloret de Mar heeft meer betaalbare vakantiehuizen.

Als je kiest tussen deze twee badplaatsen dan zal het dan ook voornamelijk de accommodatie zijn die je over de streep moet trekken. In beide badplaatsen is namelijk hetzelfde te ervaren en te beleven! Dus weet jij al wat het gaat worden…Lloret de Mar of Benidorm? Maar wat je keuze ook mag zijn, Lloret de Mar of Benidorm, beide plaatsen staan garant voor een onvergetelijke vakantie!

***********************

Wil je meer weten over hoe je een geweldige vakantie aan de Spaanse Costa Brava kunt beleven, lees dan ook: 21 Tips voor een ultieme vakantie in Lloret de Mar!

Recent Posts