Is Lloret de Mar duur? Welnee! Goedkoop!


Lloret de Mar duur? Nee, eerder goedkoop!

Is Lloret de Mar duur? Hoeveel kost Lloret de Mar? Dat zijn vragen die we vaak horen. In dit artikel geven we daar antwoord op! Om kort te zijn: Lloret de Mar is eigenlijk helemaal niet duur. Het is juist goedkoop! Het is niet duur om er te wonen en het is ook zeker niet duur om er op vakantie te gaan.

Lloret de mar is daarnaast ook niet duur om naartoe te reizen, om er te verblijven in een villa of vakantiehuis, maar ook het eten & drinken in Lloret de Mar is alles behalve duur! Het antwoord op de vraag “is Lloret de Mar duur”? is dus eigenlijk heel simpel! Lloret de Mar is namelijk goedkoop! Ontdek hieronder waarom ik gerust durf te zeggen dat Lloret de Mar goedkoop is!

Goedkoop Reizen naar Lloret de Mar!

Laten we het er allereerst over hebben hoe je naar Lloret de Mar kunt komen, en ook wat dit kost. Vanuit Nederland en België zijn er namelijk verschillende mogelijkheden om er te komen, en nee, ik ga er niet vanuit dat je de hele weg gaat lopen ;-).

Met de auto naar Lloret

Met de auto naar Lloret de Mar - landschap onderweg#1
Met de auto naar Lloret de Mar duur? Nee, maar wel prachtig!

De eerste mogelijkheid, en na lopen ook de meest zelfstandige optie, is met eigen vervoer (auto of motor) naar Lloret de Mar. Deze optie kan heel erg goedkoop zijn, helemaal als je met meerdere personen in een auto zit. Daarnaast heb je ook in Lloret de Mar zelf  geen ander vervoersmiddel (taxi, bus, trein, huurauto) meer nodig. Dit scheelt ook weer in de kosten.  Je moet bij deze optie echter wel rekening houden met tolwegen (anders doe je er heel wat langer over) en brandstof.

Door de huidige lage brandstof prijzen , met name in België, Frankrijk en Spanje zelf, kost een enkele autoreis naar Lloret de Mar ongeveer € 120,-, én retour € 240,- (peiljaar 2021). In deze berekening ben ik uitgegaan van een gemiddelde benzineprijs van € 1,30 per liter en een verbruik van 1/13. Rijd je op gas of diesel of rijdt je auto zuiniger dan 1/13 dan zullen de kosten nog lager zijn! De tol die je moet betalen om vanuit Nederland/België in Spanje te komen (met personenauto) bedraagt ongeveer € 90,- voor een enkele reis en € 180,- retour.

Je kunt dus al voor € 420,- retour naar Spanje reizen met de auto! Ga je op vakantie met meerdere personen, dan kun je deze kosten uiteraard ook nog eens verdelen! Houdt er rekening mee dat , met enkele korte tussenstops om te tanken, het vanaf Utrecht zo´n 14 uur rijden is naar Lloret de Mar.

Wil je meer informatie over met de auto naar Lloret de Mar, lees dan snel verder bij: Met de Auto naar Lloret de Mar? Beste Reisinfo vind je hier!

Busreizen naar Lloret de Mar

U kunt ook in Lloret de Mar komen met de bus. Er zijn voor busreizigers vele touringcar organisaties (zoals Solmar Tours) te kiezen die busreizen naar Lloret de Mar aanbieden. Er zijn bij deze busreizen vaak meerdere opstapplekken in Nederland en meerdere uitstapplekken in Spanje, waaronder Lloret de Mar. Belangrijk in deze is om wel rekening mee te houden dat de bus beperkt is aan een maximum snelheid van 80km per uur en er ook meerdere (langere) tussenstops ingepland worden. Een busreis duurt al snel 24 uur.  

Jaarlijks komen er tienduizenden mensen met de bus naar Lloret de Mar, de reden hiervoor is dat dit een van de voordeligste manieren is om in Lloret de Mar te komen. Je bent namelijk al voor ongeveer €100 per persoon in Lloret de Mar. Houdt er echter wel rekening mee dat je geen eigen vervoer voorhanden hebt in Lloret de Mar en dus afhankelijk bent van je voeten, de bus, trein, taxi of huurauto!

Vliegen naar Lloret de Mar

hoe lang vliegen naar Lloret de Mar

Tot slot kun je er natuur ook voor kiezen om met het vliegtuig naar Lloret de Mar te gaan. Nou ja, niet naar Lloret zelf, want Lloret de Mar heeft geen vliegveld, maar naar een van de luchthavens die in de buurt liggen. De luchthaven die het meest in de buurt ligt is Girona Airport. Daar wordt vanuit Nederland op gevlogen door onder andere Transavia en Ryanair. Dit zijn luchtvaartmaatschappijen die bekend staan om hun lage prijzen. Girona Airport ligt op 38 km (een half uurtje) rijden van Lloret de Mar. Ook kun je vliegen op Barcelona airport met Vueling (ook vaak goedkope tickets) of met de KLM vanaf Amsterdam naar Barcelona. 

Hoe lang is het vliegen naar Lloret de Mar?

Naar Girona en Barcelona is het vanaf Nederland (Eindhoven, Amsterdam en Rotterdam) zo´n 2 uur en 10 minuten vliegen. Vanaf het vliegveld kun je dan vervolgens met het openbaar vervoer richting Lloret de Mar of je kunt hier een autohuren. Tip: als je met het openbaar vervoer gaat en landt op Barcelona Airport, is om de trein te nemen die vertrekt vanaf het station in Barcelona (Sants) en vervolgens een hele mooie route vervolgd langs de kust en uitkomt in Blanes. In Blanes kun je vervolgens een taxi nemen naar Lloret de Mar. Dit is niet de makkelijkste route, maar wel de mooiste.

Natuurlijk kun je ook direct een taxi naar Lloret de Mar vanaf Girona nemen. Dit kost ongeveer €50 (vanaf Barcelona ongeveer €135). De taxi is dan ook wel de duurdere optie. Het goedkoopste is met de bus. Wil je meer weten over reizen per vliegtuig naar Lloret de Mar, lees dan verder op: Naar Lloret de Mar Vliegen

Goedkoop overnachten in Lloret

Lloret de Mar duur? Ontdek Villa Nayara nabij Lloret de Mar!

Zoals in het voorgaande deel nader uitgelegd kun je dus voor een zeer betaalbare prijs naar Lloret de Mar reizen. Maar hoe zit het nu eigenlijk met de accommodaties in Lloret de Mar? Nou goed nieuws! In Lloret hoef je namelijk ook niet zoveel geld uit te geven om te slapen in een verblijf. Zo kun je er al snel een van de duizenden goedkope appartementen of hotelkamers huren. Ga je bovendien met de bus naar Lloret dan is er ook vaak een all-in´op, waarbij de hotelkamer en soms ook een maaltijd al bij de prijs in zit. De keuze is dan echter niet al te groot en het is ook maar de vraag waar je precies terecht komt.

Een optie echter waar mensen niet zo snel bij nadenken is het huren van een vakantiehuis of villa in Lloret de Mar. Ik hoor je nu al denken: “Dat is veel te duur”! Nou, niet dus! Het huren van een vakantiehuis of villa in Lloret kan een hele goedkope oplossing zijn. Met name als je met meerdere personen naar Lloret, want dan kun je de kosten voor het vakantiehuis samen delen.  Met meerdere personen zijn de kosten per nacht per persoon vaak nog lager dan een verblijf op de camping. En als je buiten het hoogseizoen gaat, is het nog goedkoper! Wist je bijvoorbeeld dat je in Lloret al een 10-persoons villa kunt huren v.a. €7,- per persoon per dag?!

Overnachten in Lloret de Mar duur? Ook hier kan ik dus gerust zeggen, NEE, zeker niet! Wil je meer weten over het huren van een villa of vakantiehuis huren in Lloret de Mar, en waarom dit zo goedkoop is, lees dan hier verder: Top 10 villa’s in Lloret de Mar! Wil je ook nog korting op een vakantiehuis of villa? Kijk dan hier voor de Club Villamar Kortingscode!

Goedkoop eten en drinken

Lloret de Mar duur? Geniet in Lloret van de Menu del Dia!

We hebben dus zojuist geconstateerd dat je zowel goedkoop naar Lloret de Mar kunt reizen, maar ook kunt overnachten! Je moet echter ook eten & drinken! Nou, laat me je dan vertellen dat je voor de prijzen van het eten en drinken zeker niet weg hoeft te blijven! Uiteraard kun je ook in Lloret de Mar, als je wilt, heel veel geld uitgeven aan luxe eten en cocktails, maar dat is absoluut niet nodig. Overal in Lloret de Mar zijn er goedkope restaurants te vinden waar je lekker kunt eten voor een goede prijs, helemaal als je gaat voor het Menu del Dia! 

Insider tip: Geniet van een lunch menu op het terras van het restaurant Xaloc. Super kwaliteit voor een hele mooie prijs.

Het is in Spanje (dus ook in Lloret de Mar) heel normaal om ’s middags warm te lunchen…..en daarna een Siësta te houden. Voor zo’n warme middagmaaltijd, een drie gangen menu (het Menu del Dia) met voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht, en vaak ook nog een drankje inclusief, betaal je over het algemeen tussen de €10,- en € 12,-. En ’s avonds kun je dan gewoon iets lekker lichts eten zoals een stokbroodje. Op de hotspots van Lloret de Mar kun je uiteraard ook overal eten of een snelle hap kopen: broodjes, burgers, pizza slices (2,50 Euro), er wordt echt van alles aangeboden én tegen een lage prijs.

Verblijf je uiteraard in Lloret de Mar in je eigen vakantiehuis of villa, dan hoeft het eten en drinken niet eens duurder te zijn dan je daar ook had uitgegeven! Je hebt immers je eigen compleet uitgeruste keuken waar je alles in klaar kunt maken wat je wilt. En voor de liefhebbers hebben de meeste vakantiehuizen en villa’s ook nog een BBQ! Lees hier onze 12 BBQ Tips!

Shop op de lokale markten voor de lekkerste versproducten tegen de beste prijs. En is er toevallig iets niet voorhanden in de villa of bent je iets vergeten, ook winkelen in Lloret de Mar is beslist niet duur, maar wel heel erg leuk!

De Activiteiten In Lloret

Lloret de Mar duur? Oneindig gratis waterplezier op de talloze stranden!

Op het gebied van activiteiten kun je het in Lloret de Mar, net als in iedere bruisende badplaats, zo gek maken als je zelf wilt! Een feit is echter dat Lloret de Mar ook in deze een stuk goedkoper is dan de Franse kustplaatsen. Zo betaal je op het gebied van wateractiviteiten in Lloret de Mar voor een ritje op de bananenboot ongeveer € 15,- per persoon, voor parasailing ongeveer €50 per persoon en jetskiën kun je doen vanaf € 70,-. Ook kun je kiezen voor een dagje met de kinderen naar Gnomo Park, Marineland of Waterworld. Liever iets goedkopers? Neem ze dan mee een dagje Snorkelen of probeer Stand-Up Paddle!

Ook de meeste bezienswaardigheden in Lloret de Mar zijn niet duur, sommigen zijn zelfs gratis! Het goedkoopste wat je kunt doen in Lloret de Mar is waarschijnlijk wandelen. Saai? Beslist niet, wandelen in Lloret de Mar is alles behalve saai! Er zijn hier schitterende kustroutes beschikbaar om heerlijk urenlang te wandelen, en waarbij je ook nog eens mooie gratis bezienswaardigheden onderweg tegenkomt! Of lekker rondslenteren op de mooie boulevard!

Tot slot kun je uiteraard ook gewoon een dag lekker naar het strand! Een van de mooiste opties, en bovendien ook nog een van de goedkoopste!  Een dagje aan het strand hoeft immers, op misschien een ijsje bij een van de ijssalons na, niet veel te kosten!

Kijk hier voor de 8 mooiste stranden in Lloret de Mar!  

Is het stappen en nachtleven in Lloret de Mar goedkoop?

Uitgaan in Lloret de Mar duur? Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt!

Je denkt misschien dat stappen in Lloret de Mar duur is, maar ook dat valt reuze mee! Ook hier geldt, net als bij alles, dat je het zo gek kunt maken als jezelf wilt! De entreeprijzen van de meeste discotheken zijn heel goed te doen en zit er hier vaak ook nog een drankje bij inbegrepen. Vergelijk je de discotheken van Lloret de Mar met discotheken in Nederland dan kun je zelfs stellen dat de prijs hier voor alcohol laag is.

Naast de grote discotheken kent Lloret de Mar natuurlijk nog tal van andere uitgaansgelegenheden. En je kunt je wellicht voorstellen dat met zo’n groot aanbod ook de concurrentie moordend is. Veel cafés, strandtenten en clubs bieden dan ook speciale prijzen voor bier en cocktails, én ook Happy Hour is nog altijd een begrip! Zo kun je hier nog gewoon nog een biertje kopen voor een 1 Euro of een glas wijn voor maar €2. Je moet natuurlijk geen hele avond lang te dure cocktails bestellen als je een betaalbare avond wilt hebben.

In Lloret de Mar kunt dus eigenlijk nog met (heel) weinig geld op zak een hele gezellige avond hebben. 

Conclusie: Lloret de Mar Duur?

Kijkend naar al deze zaken die je vakantie compleet maken: van reis tot accommodatie en van eten en drinken tot activiteiten, kun je dus eigenlijk stellen dat Lloret de Mar de perfecte bestemming is voor mensen die moeten denken aan hun budget of goedkoop willen reizen, maar ook voor mensen die dit niet hoeven of willen. Is Lloret de Mar duur? Nee, want je kunt het namelijk zo gek maken als je zelf wilt, maar je hoeft zeker niet veel geld mee te nemen om een geslaagde vakantie in Lloret de Mar te genieten! Want laten we eerlijk zijn: het strand, de zee, de vriendelijke mensen……. dat is allemaal gratis als je er eenmaal bent!

******************************

We hebben dus zojuist vastgesteld dat Lloret de Mar alles behalve duur is! Voor iedere doelgroep en voor ieder budget is er wel een accommodatie te vinden, en bovendien meer dan genoeg te beleven. Wil jij nog meer weten over hoe je een heerlijke vakantie kunt beleven in Lloret de Mar? Lees dan vooral ook deze 21 Tips voor een ultieme vakantie in Lloret de Mar! We zien we graag snel in het prachtige Lloret de Mar.

Wat kost een vakantie in Lloret de Mar?

******************************

Meer Veelgestelde Vragen

Lloret de Mar duur?
Lloret de Mar duur? Lloret de Mar Warm? Lloret de Mar veilig?

Hoe warm is het in Lloret de Mar?

Lloret de Mar heeft een Mediterraan zeeklimaat. Dat zorgt ervoor dat het lekker warm is in de zomer (gemiddeld 29 a 30 graden in Juli en Augustus) en ook heerlijk aangenaam in de winter. Het sneeuw er eigenlijk nooit.

Meer informatie over het klimaat vind je hier: Klimaat in Lloret de Mar; Warme zomers en zachte winters!

Hoe groot is Lloret de Mar?

Lloret de Mar heeft een oppervlakte van zo’n 40km2 en buiten het hoogseizoen telt het ongeveer 40.000 inwoners. In de zomer is het er echter een stuk drukker, zo lopen deze aantallen al snel op naar maar liefst 100.000 tot 160.000 “tijdelijke” inwoners, dit komt uiteraard door de vele toeristen en dus werkgelegenheid.

Meer algemene informatie over Lloret de Mar vind je hier: Waar ligt Lloret de Mar precies?!

Is Lloret de Mar veilig?

In Lloret de Mar is het over het algemeen heel veilig. Uiteraard komen veel mensen naar Lloret om feest te vieren en alcohol te nuttigen, maar de politie is altijd dichtbij. De gemeente van Lloret neemt de veiligheid van haar gasten heel serieus.

Meer informatie over de veiligheid in Lloret de Mar vind je hier: Is lloret de Mar veilig!

Wat zijn de populairste villa´s in Lloret de Mar?

De populairste (en meest verhuurde) villa´s in Lloret de Mar aan de Spaanse Costa Brava, zijn de schitterende villa´s Leyla en Romana. Deze villa´s met zeezicht en privé zwembad blijven toppers in het Club Villamar aanbod.

Meer informatie over de villa’s in Lloret de Mar vind je hier: Top 10 villa’s in Lloret de Mar met privé zwembad!

Recent Posts