logo
Ontspan in je eigen droom villa met zwembad
icon
Populaire bestemmingen
 
Zoek in ons aanbod villa's:
icon
info
iconAankomst
iconVertrek
icon
Gasten

Javea

Geschreven door Aline Roche - Noury

100% Tevredenheidsgarantie
U geniet van onze 100% Tevredenheidsgarantie
Laagste Prijs garantie
Laagste Prijs garantie. U hoeft niet verder te zoeken!
Club Villamar Signature
Javea Menorca Costa del Sol Costa Dorada Costa Brava Costa Maresme Mallorca Ibiza Costa Blanca Gran Canaria Tenerife Lanzarote Fuerteventura

Javea

Javea, een afwisselende vakantiestad aan de Costa Blanca

Javea, iets landinwaarts gelegen tussen Moraira en Denia, is een zeer geliefde plaats aan de Costa Blanca. Javea ligt genesteld onder de el Montgó berg tussen de Cabo de San Antonio en de Cabo de la Nao. De prachtige halvemaanvormige boulevard, de jachthaven, de baai met fijne zandstranden, de vele dennenbomen, de rotsen en de mooiste onderwatergrotten van Spanje vormen de belangrijkste ingrediënten van de mooie vakantiestad Javea.

Prive villa's in Javea vind je hier

De gezellige oude stad van Javea met haar witte huizen en gotische accenten

Javea bestaat uit drie delen: de oude stad Javea Pueblo, het bruisende havengebied Javea Puerto en het belangrijkste strand Playa de Arenal. In de gezellige oude stad wandel je in een labyrint van smalle straatjes en langsheen oude witte huizen met gotische ramen. De Gotische kerk Bartolome en de verschillende musea die terugkeren naar de Romeinse tijd zijn zeker een bezoekje waard. Wandel ook eens over de drukke markt met streekproducten zoals verse vis, groeten en fruit. De gastvrije en trotse bevolking helpt je graag met een kleine rondleiding zodat je je er snel thuis voelt.

Javea: gevarieerde stranden en ongerepte baaien

Arenal Javea Costa Blanca Spanje
De witte stranden van Javea met kristalhelder water, net als Playa de Arenal
Met haar 25 kilometerlange kustlijn, van de kaap Cabo de San Antonio tot aan de baai, biedt Javea een variatie van witte zandstranden en baaien, die typisch zijn voor de Costa Blanca. Playa de Arenal, het drukke strand van Javea ligt in het centrum van de baai en heeft een prachtige boulevard met talrijke restaurants. Klimrekken en volleybalnetten op het strand zijn zeer populair bij spelende kinderen en jongeren. Hou je echter meer van de rust en de natuur, trek je dan terug in de rustige inham Granadella, waar je ook kunt snorkelen en duiken in wateren van zeer hoge kwaliteit. Nudisten kunnen terecht op het strand van Ambolo. Overal vind je de nodige toeristische attracties met talrijke terrasjes en restaurants. Het maritieme reservaat van de Cabo San Antonio biedt een grote rijkdom aan onderwaterfauna en flora. In dit unieke duikparadijs vind je talrijke beschermde soorten zoals langoustines, tandbaars en hoornkoraal. Je kunt er ook diverse watersportenbeoefenen: voor zeilers is het in Javea the place to be.

Javea omgeven door een prachtige natuur

Javea ligt beschut aan de zuidkant van de Montgó, de zogenoemde Olifant, een imponerende berg langs de kust die 753 meter boven het zeeniveau uitstijgt. Dappere wandelaars die de top van de el Montgó bereiken, ontdekken de unieke fauna en flora van het natuurreservaat en worden beloond met een schitterend uitzicht over de Middellandse zee, de omgeving van Javea en het berglandschap van de Costa Blanca. De Cabo de la Nao sluit het gebied van Javea af met een 142 meter hoge vuurtoren, die uitzicht geeft over de hele kuststrook van de Costa Blanca. In de steile bergwanden schuilen natuurlijke grotten, waar duikliefhebbers hun hart kunnen ophalen aan de prachtige onderzeese fauna en flora. In het achterland kan je mooie wandelingen maken langsheen de wijngaarden en akkers met hun typische huizen met overdekte galerijen. Deze Riu Rau zijn een inspiratiebron voor de vele nieuwe villa’s.

Javea en haar traditionele vissershaven

In tegenstelling tot vele havens is de haven van Javea geen mondaine, trendy jachthaven geworden die omringd is met design boetiekjes. In de authentieke vissershaven meren jachten aan tussen de lokale vissersboten. Je geniet er van de gezellige Spaanse havensfeer met bars en restaurants, waar je heerlijke visgerechten kunt eten.
Festivals van Javea Costa Blanca Spanje
Spektakel vol licht, muziek, kleur en toneel is de basis van de populaire festivals in Javea

Javea en de fiestas

Javea heeft ook een drukke feestagenda met een ruim aanbod aan sport- en vrijetijdsactiviteiten. In september worden de stieren losgelaten in tijdelijk gebouwde arena’s. Jongeren die zich wagen in de arena’s springen algauw in de zee.

Je hebt je keuze laten vallen op een vakantie in Javea? Twijfel niet langer en reserveer nu je vakantiehuis bij Zoek en boek je vakantiehuis in Javea

Fenomenale villa en verzicht

Juno

Juno
Vakantiehuis op een unieke locatie, direct aan het strand van La Barraca, in Javea, Costa Blanca, Spanje.
  • Javea, Costa Blanca
  • 10P, Private
  • 5 bedrooms
  • 3 bathrooms
  • 25m van het strand
Bekijk deze villa