logo
Ontspan in je eigen droom villa met zwembad
icon
Populaire bestemmingen
 
Zoek in ons aanbod villa's:
icon
info
iconAankomst
iconVertrek
icon
Gasten

Denia

Geschreven door Aline Roche - Noury

100% Tevredenheidsgarantie
U geniet van onze 100% Tevredenheidsgarantie
Laagste Prijs garantie
Laagste Prijs garantie. U hoeft niet verder te zoeken!
Club Villamar Signature
Denia Menorca Costa del Sol Costa Dorada Costa Brava Costa Maresme Mallorca Ibiza Costa Blanca Gran Canaria Tenerife Lanzarote Fuerteventura

Denia

Denia: pittoreske en bruisende stad
aan de Costa Blanca

Denia, de hoofdstad van de streek Marina Alta en genoemd naar de Godin Diana, is één van de mooiste steden van de Zoek je vakantiehuis in het prachtige Denia
Parque Natural del Montgo Denia Costa Blanca Spanje
Parque Natural del Montgó de grote trots van de inwoners van Denia

Denia en haar berg el Montgó, natuurreservaat met een unieke fauna en flora

Denia ligt aan de voet van een imposante berg, el Montgó, waar de plaatselijke inwoners terecht trots op zijn. De el Montgó, bijgenaamd de Olifant, reikt 753 meter hoog en is gezegend met een unieke fauna en flora. Dit wonderlijke natuurgebied in het achterland van Denia herbergt meer dan 600 plantensoorten, haviksarenden, toren- en slechtvalken, dassen, vossen, wezels, schildpadden en reptielen. Door het bijzondere microklimaat in deze streek vind je er zelfs bloemensoorten, die je enkel daar kunt bewonderen. Enkele jaren geleden werd de el Montgó tot natuurreservaat uitgeroepen, waardoor een einde kwam aan de wildgroei van villa’s aan de voet van de berg. Ter plaatse kunnen natuurliefhebbers terecht voor informatie en wandelroutes om dit prachtige gebied te ontdekken.

Denia: rusten op het strand of sportieve vakanties aan de Costa Blanca

Het noordelijke deel van Denia, Las Marinas, is bedekt met 20 kilometer lange witte zandstranden. Het zuidelijke deel is een 4 kilometer lange rotskust, Las Rotas, dat in het verlengde ligt van de Cabo San Antonio en het Montgó natuurreservaat. Dankzij haar status van maritiem natuurreservaat, staat hier ook de zeefauna en –flora onder bescherming. De liefhebber van watersporten komt in Denia aardig aan zijn trekken: surfen, zeilen, waterskiën, duiken, jetski en vissen zijn slechts enkele voorbeelden. En terwijl de bergwandelaar geniet van adembenemende uitzichten, vindt de andere energiekeling zijn gading in sporten zoals tennissen, paardrijden en golf.
Denia Costa Blanca Spanje
Prachtig uitzicht over Denia. Een populaire plek aan de Costa Blanca

Denia en haar milde klimaat, een uitzonderlijke plek voor je gezondheid

De dagtemperatuur in Denia valt zelden onder de 16°C in de schaduw, ook niet in putje winter. De zon schijnt er het hele jaar door zodat je geen last hebt van winter blues. Zelfs de Wereldgezondheidsorganisatie WHO en sommige Europese artsen prijzen Denia aan hun patiënten aan om haar milde en heilzame klimaat. Gekenmerkt door geen te warme zomers, geen te koude winters en een opeenvolging van hogedrukgebieden is het klimaat van Denia ideaal voor mensen die leiden aan astma, reuma, artritis en hart- en vaatziekten. Denia en de Marina Alta zijn daarom goed gekend onder de overwinteraars. Aan de haven van Denia prijkt het WHO-monument om je te helpen herinneren aan het gezonde klimaat.

Wat je beslist niet mag missen in Denia

- Denia beschikt over een kosmopolitische haven en een grote jachthaven. Vanaf hier vertrekken verschillende veerboten naar de eilanden Ibiza en Formentera.
- Denia biedt uitstekende, moderne faciliteiten zoals een modern ziekenhuis, verschillende spa’s en twee golfbanen met 18 holes in La Sella en Oliva Nova.
- In Denia gonst het ’s nachts van het nachtleven. Niet bepaald disco’s maar talrijke bars, live optredens en restaurants. De beste uitgaansgelegenheden liggen in de wijken van Las Brisas en les Fonts. Maar de meeste vind je aan zee, waar altijd een gezellige sfeer heerst.
- Elke maandag is er markt in Denia. Verse groenten en fruit, maar ook streekproducten en lokaal gemaakte voorwerpen en snuisterijen zorgen het ganse jaar door voor een talrijke opkomst.
- Met meer dan 250 restaurants in Denia, komt hier culinair gezien iedereen aan zijn trekken. De meest bekende restaurantwijk is Las Rotas.
- Rondom El Castillio de Denia, vlakbij het centrum, zijn er verschillende musea, van moderne kunst tot oude archeologie, en alles daartussenin.

Heb je ook je hart verloren aan Denia? Kijk dan snel naar de beschikbaarheid van het vakantiehuis van je keuze bij Zoek en boek je vakantiehuis in Denia

In het hart van Denia

Zenobia

Zenobia
Dieser Villa in DENIA mit 4 Schlafzimmern und bietet Platz für 8 personen.
 • Denia, Costa Blanca
 • 8P, Private
 • 4 bedrooms
 • 3 bathrooms
 • 500km van het strand
Bekijk deze villa

Dichtbij het strand

Thaumas

Thaumas
Villa in Denia, aan de Costa Blanca, Spanje met privé zwembad voor 8 personen.
 • Denia, Costa Blanca
 • 8P, Private
 • 4 bedrooms
 • 2 bathrooms
 • 200m van het strand
Bekijk deze villa

Rust op de groene heuvels

Gaia

Gaia
Mooie en comfortabele villa in Denia, aan de Costa Blanca, Spanje met privé zwembad voor 6 personen.
 • Denia, Costa Blanca
 • 6P, Private
 • 3 bedrooms
 • 3 bathrooms
 • 25km van het strand
Bekijk deze villa