logo
Ontspan in je eigen droom villa met zwembad
icon
Populaire bestemmingen
 
Zoek in ons aanbod villa's:
icon
info
iconAankomst
iconVertrek
icon
Gasten

Sant Pere Pescador

Geschreven door Aline Roche - Noury

100% Tevredenheidsgarantie
U geniet van onze 100% Tevredenheidsgarantie
Laagste Prijs garantie
Laagste Prijs garantie. U hoeft niet verder te zoeken!
Club Villamar Signature
Sant Pere Pescador Menorca Costa del Sol Costa Dorada Costa Brava Costa Maresme Mallorca Ibiza Costa Blanca Gran Canaria Tenerife Lanzarote Fuerteventura

Sant Pere Pescador

Sant Pere Pescador, rustige natuurvakantie aan de Costa Brava

Sant Pere Pescador ligt midden in de Baai van Roses aan de Costa Brava en wordt al sinds oudsher bewoond. Sant Pere Pescador is omgeven door een beschermd natuurgebied dat hoofdzakelijk bestaat uit moerassen. In de 10de eeuw behoorde Sant Pere Pescador nog tot het klooster van Sant Pere de Roda. Tijdens de middeleeuwen werd een groot deel van de moerassen drooggelegd en konden boomgaarden aangelegd worden. De huidige 1800 inwoners van Sant Pere Pescador leven hoofdzakelijk van de landbouw en het toerisme. Dankzij de vlakke en vruchtbare velden, bevloeid door talrijke waterkanalen, gedijt de teelt van zoet fruit hier uitstekend. Vooral de appelen zijn hier een zeer geliefde specialiteit.

Villas in Sant Pere Pescador

Sant Pera Pescador, één en al natuurgebied beheerst door water

Toeristen die kiezen om hun vakantie in Sant Pere Pescador te verblijven, kiezen bewust voor de uitgestrekte natuurgebieden, hoofdzakelijk samengesteld uit lange zandstranden, duinen, moerassen en een deel van de rivier Fluvia. De overvloedige moerassen van Sant Pere Pescador en omgeving werden uitgeroepen tot een beschermd natuurreservaat onder de naam Parc Natural del Aiguamolls de l’Emporda. De rijke fauna en flora bestaan hoofdzakelijk uit talrijke rietsoorten en een grote verscheidenheid aan vogels zoals reigers en ooievaars. Verder wordt het landschap van Sant Pere Pescador beheerst door oneindige velden met fruitbomen, uitgestrekte groene zones en bossen die de toeristen ruime mogelijkheden bieden om te wandelen, te fietsen, paard te rijden en te vissen. Het Caramany eiland maakt deel uit van het natuurpark en herbergt een grote verscheidenheid aan vogels zoals eenden, waterhoenen en andere diverse soorten reigers.


Enkele bezienswaardigheden in Sant Pere Pescador

Sant Pere Pescador, kerk
Bezoek de schitterende kerk van Sant Pere Pescador.
Tijdens een wandeling in het centrum van Sant Pere Pescador kom je enkele bezienswaardige gebouwen tegen zoals de parochiekerk, de Casa Caramany en de San Sebastian kapel. De huidige parochiekerk van Sant Pere Pescador werd in 1682 gebouwd op de ruïnes van de eerdere Romaanse kerk. De voorgevel van deze kerk is naar het westen gericht en de hoofdingang is versierd met Korinthisch geïnspireerde zuilen met bovenaan een roosvenster. De klokkentoren heeft een vierkantige basis. Boven op de toren heb je een platform waar de toren achthoekig wordt met vier halve bogen, die zich aan de top verenigen tot een schijnbare koepel die nooit afgewerkt is. De binnenkant van de kerk is ondersteund door halve bogen. De ommegang, de abscis en de zijkapellen zijn bezet met ramen. Aan beide zijden van de abscis is er een sacristie. De kerk van Sant Pere Pescador is dagelijks gratis toegankelijk.

Naast de kerk, ter hoogte van het noordoostelijke deel van de stadsmuren, bevindt zich de Casa Caramany, die vermoedelijk gebouwd werd uit dezelfde materialen als het middeleeuws kasteel van Sant Pere Pescador. Het huidige bouwwerk bevat elementen die dateren uit de 16de tot de 19de eeuw. In de zuidermuur zijn nog twee 16de-eeuwse vensters te zien, waarvan één met een eenvoudige boog. De hoofdingang in de voorgevel is voorzien van een reliëfschild van de Caramany uit 1883. Het mooiste deel van het gebouw is de 18de en 19de-eeuwse vierkante toren aan het noordoosten. Dit monument is momenteel in privé handen en kan niet bezocht worden. De 17de en 18de-eeuwse Kapel van San Sebastian Pescador is een volksgebouw dat werd opgericht om de hulp in te roepen tegen epidemieën, veroorzaakt door de toenmalige stilstaande wateren en de vele muggen. De rechthoekige deur in de voorgevel is versierd met een kruis en een inscriptie die door de tijden bijna volledig gewist zijn. Daarboven zie je een klein rond raam en bovenaan prijkt een kleine kerktoren met een zonneklok.

Sant Pere Pescador strand, watersport
Sant Pere Pescador is ideaal voor kitesurfen.

Sant Pere Pescador en haar uitgestrekt strand, goed voor water- en windsporten

Sant Pere Pescador is de enige kuststrook van de Costa Brava met een 6 kilometer lang ongerept duinen- en zandstrand. Door haar uitgestrektheid biedt dit strand de ideale omstandigheden voor allerlei watersporten. Kitesurfen is één van de favoriete bezigheden in Sant Pere Pescador naast windsurfen, zeilen, catamaranvaren, kajak en volleybal. Het strand is bereikbaar met de auto, met de fiets en uiteraard ook te voet. Ter plaatse kan je gebruik maken van douches en er zijn speciale plaatsen voorzien voor de zeilboten.Vindt je villa in Sant Pere Pescador

Norma

Norma
Prachtige villa met prive zwembad, natuurlijke tuin en barbecue
  • Sant Pere Pescador, Costa Brava
  • 6P, Private
  • 3 bedrooms
  • 3 bathrooms
  • 1.6km van het strand
Bekijk deze villa