Majestueuze bergen en gouden stranden die uitkomen in sprankelende zeeën.

Een rijke geschiedenis en een sociale cultuur.

Eten…

Moeten we nog meer zeggen?

Van de drukte en bedrijvigheid van het altijd enerverende Barcelona tot aan de rust en kalmte van ontspannend Menorca, Spanje heeft letterlijk een beetje van alles. Het is één van de meest diverse en mooie landen ter wereld, dus het zal dan ook geen verrassing zijn dat het ook één van de meest bezochte landen is. Vergezel ons op deze reis door Spanje met 25 redenen waardoor jij vanavond nog je koffers zult inpakken!

 1. De Spaanse keuken is één van de beste ter wereld met langdurige culinaire tradities en wereldberoemde gerechten zoals paella, tapas, tortilla de patatas, gazpacho… loopt het water je al in de mond?
 2. Zo niet, denk dan hier aan: er zijn zo veel verschillende soorten jamón dat je er waarschijnlijk jarenlang kunt wonen en nog niet genoeg tijd hebt om ze allemaal te kunnen proeven.
 3. Daarnaast is Spanje één van de grootste wijnproducenten ter wereld, dus je hoeft niet verlegen te zijn om nog een glaasje in te schenken nadat je je maaltijd al op hebt!
 4. Je vindt hier ook een breed aanbod aan koffie, dus er is meer dan genoeg cafeïne om je op gang te houden!
 5. Spanje heeft bijna 300 zonnige dagen per jaar. Dat is een hele hoop strandtijd!
 6. Over stranden gesproken… daar is ook zeker geen tekort aan. Van drukke gouden stranden tot aan afgelegen rotsachtige kusten, er is een strand voor iedereen, zelfs naturisten!

 1. En als je op zoek bent naar werkelijk adembenemende stranden, ben je zó op de Canarische eilanden waar je verbazingwekkende vulkanische landschappen zult vinden en daarnaast ook nog kunt duiken en windsurfen.
 2. Maar met meer dan 8000 kilometer aan kustlijn, zul je je op een gegeven moment ook een keer moeten wagen aan de geweldige zeilsport die Spanje te bieden heeft – het is een nationale sport!
 3. Van Madrid tot aan Ibiza is er geen tekort aan het nachtleven. Iedere avond kun je hier de nacht weg dansen, of proberen om deze weg te dansen!
 4. Maar als je op zoek bent naar net iets anders, bezoek dan Cadiz, de oudste stad in West-Europa met meer dan 3100 jaar aan geschiedenis en klaar om door jou ontdekt te worden.
 5. Je kunt ook de sensuele Spaanse kunst ervaren, welke tijdperken overstijgt met werkelijk opmerkelijke meesterwerken.
 6. Picasso, Dali, Miro en Velasquez zijn maar een paar van de kunstenaars wiens werken je in een aantal van werelds beste kunstcollecties terug zult vinden.
 7. Kunstcollecties die zich bevinden in meer dan 1400 musea en alles tentoonstellen van kunst tot aan sex en chocola.
 8. Spanje is bovendien de locatie van het Guggenheim, één van de beste gallerijen ter wereld met een mengeling van kunstcollecties en speciale exhibities.
 9. En als je kunst echt kunt waarderen, dan zul je zeker verliefd worden op de Renaissance en Moorse architectuur van de Mezquita de Córdoba (de Grote Moskee van Córdoba).

 1. Een combinatie van architectuur, nachtleven en strand vind je in Valencia, één van Spanje’s meest populaire steden.
 2. Of ontdek de cultuur van de Spaanse hoofdstad Madrid, waar je genoeg eten, bezienswaardigheden, kunst en nachtleven zult vinden om er meer dan een veelbewogen reis van te maken!
 3. En als je je extra avontuurlijk voelt, pak dan goed uit in het uitbundige Ibiza, de Party hoofdstad van de wereld!
 4. Maar ook als je wat rustiger bent is er voor jou genoeg te doen in Spanje. Er zijn 14 Nationale Parken met vele indrukwekkende landschappen om te ontdekken en prachtige foto’s van te maken.
 5. Ook zijn er genoeg unieke plekken te vinden, zoals Juzcar, het enige officiële Smurfendorp ter wereld!
 6. En Castell de Santa Florentina in Canet de Mar, Cataloni, waar een deel van Game of Thrones is opgenomen. Vertel ze gewoon niet van welk huis je bent en alles zal goed komen!
 7. Als je van uniek houdt, zijn er in Spanje een hoop festivals om van te genieten, variërend van het tomatengevecht (Tomatina) tot aan het stierenrennen en El Colacho, wat we zelf ook nog steeds proberen te begrijpen.
 8. Je zult je meteen thuis voelen bij de Spanjaarden, de meeste warme en gastvrije mensen die je ooit zult ontmoeten.
 9. Hun vriendelijke cultuur heeft wellicht een hoop te maken met hun ontspannen Spaanse levensstijl.
 10. Veel Spanjaarden beoefenen nog altijd de kunst van de siesta; neem dus je favoriete kussen mee want je zult hier een HELEBOEL dutjes houden (en je zult ze nodig hebben)!

Of je nou aan het herstellen bent van de vorige avond of je aan het voorbereiden bent voor wat nog komen gaat, en onafhankelijk van waar je je dagen en nachten zult doorbrengen…je zult altijd een plek hebben, om je ver weg van huis, toch thuis te voelen in één van Spanje’s prachtige villa’s! Een huis huren in Spanje kan eenvoudig en goed bij Club Villamar.