Segovia, de stad van het oude Romeins aquaduct!

Segovia is de hoofdstad van de gelijknamige provincie Segovia. Het ligt 87 km. van Madrid en dat betekend ongeveer anderhalf uur rijden. Vallodid ligt ook in de buurt, ongeveer 111 km. bij Segovia vandaan. De stad heeft een hooggelegen deel wat ommuurt is. In de deel van de stad zijn veel Romeinse overblijfselen terug te vinden.

Het aquaduct is het symbool van de stad en is ook in het stadswapen terug te vinden. De Romeinen bouwden dit rond de eerste eeuw en het aquaduct is 813 m. lang. Het water werd vanuit de heuvels aangevoerd op 15 km. afstand. Het aquaduct wordt ondersteund door 221 pilaren. Vroeger was deze aquaduct de waterleiding van nu, door het aquaduct werd water verder het land in gebracht, zodat de mensen schoon water hadden.

Iets buiten het centrum staat het paleis Palacio Real de La Granja de San Ildefonso. Dit prachtige paleis werd als zomerverblijf gebouwd binnen het jachtgebied van koning Philips V, in de 18e eeuw. En zo langzamerhand werd het steeds mooier en groter gemaakt. In de kerk van het paleis zijn ook de graven van Philips V en zijn tweede vrouw Isabel te vinden. Dit paleis nam een belangrijke plaats in bij de koninklijke familie, maar er werden ook belangrijke politieke besluiten genomen. Het is een toeristische trekpleister vandaag de dag, dus een aanrader om eens een kijkje te gaan nemen!

In de vijftiende eeuw werd er, in opdracht van Hendrik IV, een klooster gebouwd, Monasterio de El Parral. Dit klooster behoort aan de Orde van St. Jerome. Er zijn meerdere gebouwen en meerder bouwstijlen te vinden. Je kunt hier het altaarstuk van de Heilige Maagd Maria vinden en de graven van Juan Pacheco en zijn vrouw Mario de Portocarrero.

Je kunt meer over de geschiedenis van Segovia te weten komen in het Museo de Segovia. Waar dit museum eerst gevestigd was, was vroeger een bisschoppelijk paleis, daarna is het gevestigd geweest in Casa Del Hidalgo en nu zit het museum in een mooi pand aan de Calle del Socorro. Ook zeker de moeite waard om een bezoekje aan te brengen. Zeker als je meer te weten wilt komen over de geschiedenis van Segovia. De pronkstukken van dit museum zijn de Islamitische sleutels uit de veertiende eeuw, juwelen, keramiek en glaswerk, maar ook kleding, schilderkunst en oude munten zijn er te vinden.

De stad heeft een plein, Plaza Mayor in het centrum van de stad. Hier is historische architectuur te vinden en vooral veel gezelligheid. Zeker ’s avonds op de terrasjes is het er erg gezellig. Op donderdag is er een lokale goederenmarkt te vinden.

Antonia Machado, een dichter, is op zijn oude dag in Segavio gaan wonen en zijn huis is nu ingericht als museum.

Ook is er nog een paleis te vinden Palacio Real de Riofrio, en dat is wel grappig, want dis is gebouwd in opdracht van koning Fernando VI, die zijn moeder uit de buurt wilde hebben. Isabel, de vrouw van Filips V.