Schoonheid van Chipiona

Chipiona is een bekend onder de Spanjaarden voor zijn aangename en vredige stranden. Maar Chipiona heeft meer te bieden voor de cultureel nieuwsgierige reizigers en de genotzuchtige mensen. Van zijn rijke geschiedenis, die dateert uit de Romeinse tijd, en een levendige eten & wijnscène tot zijn gevarieerde natuurlijke schoonheid en uitnodigende lokale bevolking, heeft Chipiona echt alles.

Een korte introductie

Als je je ooit afvroeg waar alle Spanjaarden heen gaan op vakantie. Het antwoord is Chipiona. Dingen om te zien en te doen in Chipiona, càdiz (Andalusië), Zuid- Spanje ofwel hoe de mensen het noemen: Speeltijd in het paradijs.

Andalusië is misschien wel een van de bekendste regio’s van Spanje. Het is tenslotte thuis van iconische bestemmingen zoals Sevilla, Málaga, Cádiz, Córdoba, Granada, Ronda, Jerez en, maar natuurlijk, Marbella. Dus toen ik werd uitgenodigd voor een blogreis naar het kleine kustplaatsje Chipiona, waar ik nog nooit van had gehoord, wist ik niet goed wat ik moest zeggen. Het leek gek om helemaal naar Andalusië te gaan en de “beroemde” en “must-see” plaatsen waar ik zo lang van gedroomd had niet te bezoeken.

Maar ik kan niet genoeg benadrukken hoe blij ik ben dat ik ja heb gezegd, want ik ontdekte dat ik eerlijk kan zeggen dat dit een van de meest charmante, mooie en gastvrije plaatsen is die ik ooit in Spanje heb meegemaakt. Ik heb me nog nooit zo ”thuis” gevoeld in Spanje als op deze plek, ook al heb ik vijf jaar in Barcelona gewoond. Ik bracht elk moment gelukkig door, het was alsof ik als kind op vakantie was, met verhoogde zintuigen en veel meer energie.

Ik kan me nog steeds de geur van zoete dennen en zongebakken grond herinneren toen we langs de paden fietsten – van cultureel centrum tot restaurant, van strand tot bar. De zoute zeebries en de zoete moscatel vino. En het licht! Het verbaast me niet dat de lokale bevolking zo blij is. Het is waar wat ze zeggen, er is echt iets magisch aan de kwaliteit en helderheid van het licht in Andalusië. Ik heb het schrijven van deze post maanden uitgesteld, verlamd door een zwaar gevoel van verantwoordelijkheid om de plaats recht te doen. Maar ik zal mijn best doen! Dit is mijn persoonlijke reisgids met tips over dingen om te doen en te zien in Chipiona, evenals advies over wat en waar te eten, hoe je overal kunt komen en waar je moet slapen.

Dingen om te doen en te zien in Chipiona

Fietsen of een auto huren om rond te rijden, met de fiets is het prachtig om langs het strand te fietsen. Ik ben altijd aan het twijfelen over hoe ik geloof dat fietsen de beste manier is om een nieuwe bestemming te verkennen. Het is goedkoop, het is leuk, je krijgt meer te zien en te ervaren en, belangrijker nog, het is duurzaam en vriendelijk voor het milieu. De bekroonde ‘vias verdes’ (groene wegen / paden) en promenades aan het strand maken het ideaal voor het verkennen op de fiets.

Waar te huren in Chipiona? Wij huurden onze fietsen van het fantastisch behulpzame team van Valdés-fietsen een lokaal familiebedrijf. Bij onze allereerste uitstap, heb ik mezelf in ontsteltenis gebracht voor mijn medebloggers met mijn slechte Spaanse vaardigheden, lukte het me om een lekke band te krijgen. Al met al is Chipiona een perfecte plek voor jong en oud!