Frigiliana: het mooiste witte dorp van Spanje!

Frigiliana is verschillende keren tot de mooiste dorpen van Spanje uitgeroepen, dus als je in de buurt bent dan is het zeker de moeite waard om een bezoek te brengen. Frigiliana ligt in de provincie Málaga in Andalusië. Het dorpje ligt vlak bij Nerja en is favoriet van veel toeristen. Er zijn prachtige witte huizen te vinden met pastelkleurige geverfde deuren. De straten zijn autovrij en geplaveid. Het dorpje ligt aan de zee. Het dorpje bestaat uit een oude en nieuwe deel en natuurlijk is zeker het oude deel interessant om te bezoeken. Hier zijn de invloeden van de Moren nog terug te vinden en waan je jezelf in de sprookjes van 1001 nachten. Het is wel een flinke wandel in het dorpje, want er lopen steile paden waar je overheen wandelt, dus houdt rekening met een vermoeiende wandeling. Je hebt dus goede schoenen nodig, maar het is wel echt de moeite waard! Er zijn 12 keramiek platen die je kunt volgen, die vertellen over de Moorse opstand en de laatste gevechten.

Omdat Frigiliana 300 m. boven de zeespiegel ligt heb je een prachtig uitzicht vanuit het dorp! Je kunt onder andere Nerja goed zien vanuit Frigiliana. Frigiliana ligt in een prachtige omgeving! Vanaf de heuvel El Fuerte kun je genieten van een schitterend uitzicht. Het is een hele klim, maar zeker de moeite waard!

In Fragiliana zijn ook allerlei oude historische plaatsen te bezoeken, zoals de San Antonio kerk, de oude fontein, de oude silo, de kapel de en het Renaissance paleis van de Graven van Frigiliana.

Ook is er een archeologisch museum te vinden in Frigiliana. Dat is de eerste van de regio La Axarquia. Dus heel bijzonder.

Waar het VVV kantoor zit bevindt zich ook een museum, een bibliotheek en alle historische archieven zijn er te vinden. Dit alles in een prachtig oud gebouw uit de 17e eeuw.

De El Ingenio (de molen) werd gebouwd door de Manrique de Lara familie. Zij hebben daar een suikerplantage en fabriek aangelegd en gebouwd.

Ook zijn er bovenaan het dorp overblijfselen van een Moors kasteel te vinden.

Op donderdag en zondag is er een lokale markt en dat is altijd leuk, om de lokale specialiteiten te leren kennen de kennis te maken met de lokale bevolking.

 

Natuurlijk zijn er ook genoeg restaurantjes en terrasjes te vinden om heerlijk wat te eten en te drinken.

In de laatste week van augustus is het Festival de 3 Culturas en als je er toevallig in de buurt bent dan is het leuk om een bezoek te brengen aan het grootste evenement van Frigiliana. Dit festival wordt gevierd om kennis te maken met de 3 culturen die zich in Frigiliana hebben bevonden: de chistelijke, de moorse en de sefardische. Het is een feest van 4 dagen vol lekker eten, dansen en vuurwerk. Verder zijn er concerten, conferenties en allerlei workshops waar je aan mee kunt doen. Erg leuk om allemaal eens een keer mee te maken en meer over Frigiliana te leren kennen!