Een villa huren in Tossa de Mar, aan de Costa Bravo

Meer informatie over Tossa de Mar

Tossa de Mar ligt in de regio Gerona, en in de provincie Catalonië. De badplaats ligt niet ver Spanje in als je het vanuit Frankrijk bekijkt. Tossa de Mar ligt dichtbij het populaire en toeristische plaatsje Lloret de Mar. Je zit dus dicht bij het vuur, maar op een comfortabele afstand. Tossa de Mar is een goede optie om op vakantie te gaan met het hele gezin. Iedereen kan zich goed vermaken in Tossa de Mar en de omgeving. Tossa is goed te bereiken vanaf de luchthaven met het openbaar vervoer. Natuurlijk kun je er met de auto ook goed komen.

Tossa heeft menig kunstenaar geïnspireerd en om zijn vinger gewonden. Er is bijvoorbeeld nog altijd een standbeeld van Ava Gardner te vinden. Zij viel voor Tossa tijdens het draaien van een film.

Wat is er te doen in Tossa de Mar en de omgeving?

In Tossa de Mar zijn prachtige stranden en baaitjes te vinden. In de oude stadskern van Tossa de Mar kun je kasteelruïnes vinden en overblijfselen van een stadsmuur.

Waar vroeger een kasteel stond kun je een vuurtoren vinden. Op deze plaats werd vroeger in de gaten gehouden of er geen piraten aankwamen. Hier is een museum gevestigd waar je alle informatie kunt vinden over vuurtorens in de Middellandse Zee. Hier kun je door de geplaveide straatjes lopen en jezelf voorstellen hoe het in de Middeleeuwen was. Na de achttiende eeuw is er aangebouwd rond de oude stadskern. Ook hier zijn dingen te bekijken, zoals een schattig wit klein kerkje, of overblijfselen van een Romeinse villa.

Op 20 januari begint het Festa Major d’Hivern. Dan is er kermis en worden er allerlei traditionele optochten gehouden. Ook is er een pelgrimstocht tussen Tossa en Santa Coloma de Farners. Hier doen duizenden pelgrims aan mee. In de week rond 20 juni is het Festa Major d’Estiu. Ook hier worden allerlei concerten gehouden, spelletjes georganiseerd voor de kinderen en vuurwerk afgestoken. De typische Catalaanse sardana wordt er gedanst. Erg leuk om mee te maken!

Ook vind in juni het Internationale festival van de Catalaanse Rumba plaats. Zo kun je al liggend op het strand genieten van muziek in dit genre.

Zoals ik al zei is Lloret de Mar dichtbij voor de uitgaansliefhebbers. En Gerona is een stad die in de buurt ligt en waar een paar mooie bezienswaardigheden te vinden zijn. Zeer geschikt voor een dagje uit!

Tips om een villa te huren in Tossa de Mar

Ook hier geldt: hoe eerder, hoe beter! Zorg dat je er op tijd bij bent, vooral in de feestperiodes. Als je nog keuze genoeg wilt hebben dan kun je het beste zo vroeg mogelijk boeken.

Bedenk op welke locatie je wilt zitten, bijvoorbeeld dicht bij het strand of juist niet.

Je kunt op het internet genoeg aanbiedingen vinden met de beoordelingen van eerdere gasten. Het is goed om hier naar te kijken, want als veel mensen hier tevreden mee waren dan zal het wel goed zijn!