Een vakantiehuis huren in Javea aan de Costa Blanca

Algemene informatie over Javea

Javea wordt ook wel Xavia genoemd door de Valencianen, en ligt tussen Valencia en Alicante. De stad ligt in de provincie Alicante. Javea was vroeger een vissersdorp, maar tegenwoordig weten de toeristen Javea te vinden. Het is nog niet zo toeristisch dat er torenhoge gebouwen gebouwd worden, dus dat maakt de sfeer wat gezelliger. Er is 20 km. strand in Javea, maar geloof het of niet, maar 1 ervan is een zandstrand. Dit strand, Playa el Arenal, is dus ook de populairste bij de toeristen, dus als je rust wilt ga je naar een ander strand. Het strand is wel heel breed, dus plaats genoeg en omdat het geleidelijk afloopt is het kindvriendelijk!

Tips bij het huren van een vakantiehuis in Javea

Er zijn een groot aantal vakantiehuizen te Vakantiehuizen en villas Javea. Je kunt hierbij kijken naar de eisen die je stelt en de prijzen. Als je een vakantiehuis huurt heb je de rust en de ruimte voor jezelf in tegenstelling tot een hotel. Javea is een prachtige vakantiebestemming, dus het is de moeite waard om hier een vakantiehuis te huren. En zeker als je met meerdere bent dan kun je financieel gezien beter een vakantiehuis huren. Het is goed te kijken waar je precies een vakantiehuis wilt huren, in de stad of juist niet. Dan kun je gericht gaan zoeken. Er zijn online genoeg aanbiedingen te vinden en het is goed om de reviews te lezen, zodat je weet wat de ervaringen van anderen waren.

Bezienswaardigheden in Javea

Javea werd in de 14e eeuw vaak aangedaan door piraten en het bewijs daarvan is nog terug te zien. Er zijn nog delen van een oud fort waar je de kanonskogels nog kunt zien zitten. De oude binnenstad vertelt op zich al wat over de geschiedenis. Het is nogal eens in handen geweest van die en genen. Ook is er een archeologisch en etnologisch museum te vinden waar e meer te weten kunt komen over de geschiedenis van Javea. De kerk is ook een bezoekje waard en de markt is erg leuk om te bezoeken.

Van de 15e -eeuwse haven van Javea is niet meer zo veel over. Je vindt alleen nog een gemoderniseerde haven terug. Vroeger werden er rozijnen verscheept, daarna werd de haven een vissershaven en nu wordt de haven alleen nog gebruikt voor het aanleggen van schepen.

En verder, zoals ik eerder al zei, is er strand in overvloed. Hier kun je zonnen, zwemmen en watersporten beoefenen.

Er zijn niet veel spectaculaire dingen te zien en te doen in Javea en toch is iedereen heel erg onder de indruk van Javea. Het is de sfeer, en de prachtige natuur die het doen. Javea wordt gezien als 1 van de mooiste vakantiehuizen spanje. En niet te vergeten, je kunt er heerlijk eten!

Verder is er in de omgeving genoeg te doen als je toch uitgekeken bent in Javea. Je kunt bijvoorbeeld naar Alicante of Valencia gaan, en als je dan  weer terugkomt in Javea kun je weer genieten van de rust!