Een mooie villa huren, in een rustige omgeving, buiten Lloret de Mar

Wat moet je weten over Lloret de Mar?

Lloret de Mar ligt in de provincie Gerona, regio Catalonië. Lloret is de meest toeristische badplaats van de Costa Brava. Misschien zelfs van heel Spanje. Normaal wonen er bijna 40.000 mensen, maar in de zomer kan dat aantal oplopen tot 160.000. Deze badplaats is DE uitgaansplek voor jongeren. Er zijn dan ook veel discotheken, cafés en barretjes te vinden. Ook veel Nederlandstaligen, omdat er ’s zomers veel Nederlandse gasten te vinden zijn. Het is geweldig om hier de sfeer te proeven, maar ook druk. De meest ideale optie is dus om een villa te huren net buiten Lloret. Dan kun je je altijd terugtrekken als het je te veel wordt. 

De geschiedenis van Lloret de Mar

De allereerste informatie over Lloret stamt uit 966. Lloret heette toen Loredo, dat zou “plaats van laurieren” betekenen. Na 1001 werd Lloret onderdeel van Gerona en werd de toren van San Joan gebouwd om betere uitkijk te hebben op eventuele dreigende piratenaanvallen. Lloret lag vroeger meer het binnenland in, vandaar dat de Romaanse kerk buiten het huidige centrum te vinden is. Handelen met Amerika was verboden voor de vissers, maar vanaf 1778 mocht dit wel en werd er van alles geïmporteerd. Er waren mensen in Lloret die daardoor erg rijk werden. Ook waren er mensen die emigreerden en met veel geld terugkwamen. Er werden prachtige huizen gebouwd en flinke giften gegeven.

Na 1880 daalde de handel met Amerika flink en raakte Lloret geïsoleerd. Ze waren niet aangesloten op de spoorlijn en konden zich qua industrie niet ontwikkelen. De plaats groeide wel en het lukte ze toch om zich te ontwikkelen op het gebied van landbouw en wijnbouw. De wijnbouw werd bedreigd door de druifluisplaag, maar gelukkig kwam het toerisme op gang. Door de oorlogen werd dit verder niet ontwikkeld, maar vanaf de jaren 50 kwam het toerisme weer op gang. Zo werd Lloret wat het nu is!

Bezienswaardigheden in Lloret de Mar en de omgeving

Omdat Lloret de Mar zo toeristisch is kun je er van alles vinden om je te vermaken. Er is een waterpark waar je je goed kunt vermaken. Je kunt er bungeejumpen, skaddiven, banaanvaren, en je kunt het zo gek niet bedenken of het is te doen in Lloret de Mar. Natuurlijk is er strand genoeg en er is een boulevard waar je heerlijk kunt keuvelen.

Buiten het strand zijn er ook prachtige baaitjes te vinden. Zeker de moeite waard om op te zoeken!

Je kunt naar de tuinen van Santa Clotilde. Mooi om doorheen te wandelen en als je verder wilt wandelen kun je dat ook doen! Neem wel zelf wat eten en drinken mee en zorg voor goede schoenen!

Ook heeft Lloret de Mar een prachtige kerk die nog in gebruik is, dus je kunt ook een mis bijwonen. Dat gaat natuurlijk wel allemaal in het Spaans. Ook is er een indrukwekkend kerkhof in Lloret met prachtige graven!

In Lloret de Mar is voor een ieder wat wils te vinden!