Een luxe accommodatie aan de Costa Blanca, dicht bij de natuur

Algemene informatie over de Costa Blanca

De Costa Blanca betekend “witte kust” en is te vinden tussen de dorpjes Denia en Pilar de la Horadada, in Zuid – Oost Spanje. De naam komt van de witte stranden en de witte amandelbloesem van de amandelbomen die er vroeger te vinden waren. Deze waren goed te zien vanuit de lucht, dus kwam een Britse luchtvaartmaatschappij met deze naam. De Costa Blanca bezit 74 stranden en is 244 km. lang. De belangrijkste plaatsen aan de Costa Blanca zijn: Murcia, Alicante, Benidorm en Elx. Ook Cal en Cartagena horen daarbij.

De natuur van de Costa Blanca

Iedereen weet dat de Costa Blanca prachtige stranden bezit, maar er zijn verschillende natuurgebieden te vinden aan de Costa Blanca. En dat weet lang niet iedereen! De Costa Blanca beschikt over een prachtige natuur. En wie wil er nu niet verblijven in een luxe accommodatie, Vakantiehuizen Costa Blanca, midden in de natuur. Marjal de Pego-Oliva is zo’n gebied. Dit is een moerasgebied in het noorden van Alicante en bestaat uit 13 km2 moerassig gebied. Vroeger werd er rijst verbouwd. Aan de grens van dit natuurgebied kun je luxe vakantiewoningen vinden. In het gebied zelf kun je wandelen en fietsen en kun je allerlei vogels en andere dieren tegenkomen.

De Montgó is ook een prachtig gebied wat beschermt is. Dit is een bergketen vanwaar je een schitterend uitzicht hebt over de omgeving als je er gaat wandelen. Ook zijn er allerlei soorten planten te vinden. Er zijn zelfs tientallen zeldzame plantensoorten te vinden. Op de berghellingen aan beide kanten kun je vakantievilla’s huren.

Zo heb je nog Peñón de Ifach, Sierra Helada, Salinas de Santa Pola, El Hondo, Lagunas de la Mata y Torrevieja, Font Roya en als laatste Sierra de Mariola. Ze zeggen altijd lest best en dat klopt hier in ieder geval! Sierra de Mariola is een prachtig divers gebied waar je dennenbossen kunt vinden, een taxusbos en meer dan duizend soorten bloemen. Er zijn zelfs soorten die je alleen hier kunt vinden. Ook kun je verschillende soorten kruiden vinden en natuurlijk vogels en andere dieren. Dit laatste natuurgebied is een onbekende, maar ongetwijfeld 1 van de mooiste!

Andere bezienswaardigheden aan de Costa Blanca

We blijven bij de natuur. Het dorpje Guadelest heeft een kasteel vanwaar je een mooi uitzicht hebt over de omgeving. Er is ook een prachtig stuwmeer te vinden.

In Busot zijn kalksteengrotten. Hier zijn stalactieten en stalagmieten gevormd en deze grotten kun je bezichtigen.

In Elx is een botanische tuin. Dit is niet zomaar een botanische tuin, maar 1 van de mooiste en de beste! De moeite waard om heen te gaan. Er is van alles te zien!

Benidorm is een bezienswaardigheid op zich. Ze zeggen we eens: “Je houdt ervan of je haat het!” Benidorm is zeer toeristisch, maar je kunt er ook genieten van de natuur. In het Forestal Park kun je sportief doen en van boom naar boom via een ziplijn, een swing of een brug. Vanuit Benidorm kun je naar de Algar watervallen waar je ook kunt zwemmen.